Terug naar overzicht

Parijs : praktische info

Vervoer

Parijs is uiteraard perfect bereikbaar met de eigen wagen. Maar, zoals het cliché zegt "de trein is altijd een beetje reizen", kan je ook kiezen voor een comfortabele treinrit zonder drukte. Een treinticket van Thalys kost vanaf € 29 enkele rit in tweede klasse. 1 uur en 22 minuten later sta je in het Gare du Nord van waaruit je met een taxi, de metro of Uber naar de stad kan reizen. Spoor je in eerste klasse dan word je getrakteerd op een drankje, een snack en gratis wi-fi aan boord. Meer info via www.thalys.be.

Ter plaatse

Met de Paris Passlib' maak je onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer in Parijs. Er zijn tarieven voor volwassenen, jongeren en kinderen. En de prijs (vanaf € 40) is afhankelijk van de duur van je pas: 2, 3 of 5 dagen. Extra voordeel is dat je slechts € 15 betaalt om de Eiffeltoren te bezoeken én dat je ticket recht geeft op een gratis fast-track toegang tot de tweede verdieping. Aankopen doe je best vooraf via www.parisinfo.com.

Het vervoermiddel bij uitstek is de metro. Met de zestien stadslijnen kom je overal in de stad en met het regionaal expresnetwerk RER ook ver daarbuiten. De metro en trein rijdt van 5u30 's ochtends tot 1u15 's nachts (in het weekend een uurtje langer). Meer info en een handige app vind je op www.ratp.fr.

Nuttige websites

Op de officiële website van de toeristische dienst van Parijs www.parisinfo.com vind je alle praktische informatie. Ook op www.citytrip.be vind je heel wat leuke tips om te winkelen, lekker te eten of te logeren. En op de website www.reisroutes.be kan je gratis wandelingen downloaden, compleet met routebeschrijving, kaartje en voorstelling van de bezienswaardigheden. Drie routes laten je de highlights zien van Parijs. Met de shoppingroute stap je zowel door de dure winkelstraten als de betaalbare. De wandelroute "2000 jaar geschiedenis" brengt je langs minder bekende plekjes van de stad.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord