Terug naar overzicht

Reisnieuws update #21

  • Ponte 25 de Abril, Lissabon

    David De Vleesschauwer

Elke week sprokkelt de redactie van Goodbye tal van leuke reisnieuwtjes, handige tips, interessante aanbiedingen en inspirerende topics over bestemmingen en bezienswaardigheden. Het overzicht lees je in onze wekelijkse reisnieuws update. Dit is aflevering 21 van woensdag 13 september 2017.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie
  • We Hate Tourism: de naam van deze organisatie klinkt wat negatief, maar de idee achter het project is dat zeker niet. Met We Hate Tourism ontdek je Lissabon en Porto op een authentieke en duurzame manier, weg van de platgetreden toeristische paden. Je eet, leeft en doet als locals zonder dat je iets hoeft te missen van deze mooie steden.
     
  • BrabantNacht zet op 23 september de deuren open om dé design hotspots van de regio op een andere manier te ontdekken. Speel bijvoorbeeld de hoofdrol in je eigen ‘Night at the museum’, tijdens een ‘after hours’ museumbezoek aan het Museumkwartier in ’s-Hertogenbosch of ontwerp in één nacht je éigen designstuk in Design Capital Eindhoven! 
     
  • The Great Trail in Canada is een 24.000 kilometerlang pad dat sinds kort van kust tot kust werd aangelegd. Het duurde maar liefst 25 jaar om het hele pad te bouwen, maar sinds 26 augustus kunnen avonturiers dwars door de prachtige natuur van Canada trekken, wandelen, fietsen, skiën, paardrijden, kayakken, ... We raden geïnteresseerde lezers wel ten zeerste aan om dit avontuur niet onvoorbereid aan te gaan. 
  • Schiphol Airport opende vorige week de vernieuwe Holland Boulevard. De Holland Boulevard is een huiselijke zone van 5.000 m² groot met verschillende kamers voor ontspanning en snoozing. Zo vind je er onder meer echte kunst van hoog niveau in het Rijksmuseum van Schiphol, er is een interactief science museum en ook een bibliotheek waar bezoekers boeken kunnen achterlaten en/of meenemen. 
     
  • Train World viert op 16 en 17 september z’n tweede verjaardag met een feestweekend vol verrassingen. In het populaire treinmuseum zal je komend weekend bijvoorbeeld aan boord kunnen gaan van de nieuwste Eurostar E320. Deze hogesnelheidstrein haalt snelheden van maar liefst 320 kilometer per uur en brengt je in twee uur van Brussel naar Londen. Nadat je de bestuurderspost van de nieuwe Eurostar hebt bezocht kan je op schattentocht door het museum of ga je aan boord van de kleine stoomtrein. Een leuke uitstap voor het hele gezin. 
     
  • De hoogste en langste zipline ter wereld is binnenkort terug te vinden in de Verenigde Arabische Emiraten. Adrenalinejunkies denken vanaf december maar beters eens na over een reis naar het Midden-Oosten want vanaf dan kunnen ze net als Superman tegen 130 kilometer per uur over Ras Al Khaimah vliegen. De zipline wordt minstens drie keer zo lang als de Burj Khalifa (830m hoog en het hoogste gebouw ter wereld) en vertrekt vanaf de top van de Jebel Jais, op 1.934 meter boven de zeespiegel. To infinity and beyond …

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord