Terug naar overzicht

Reisnieuws update #39

  • De Grand Canyon

    Paul Fundenburg

Elke week sprokkelt de redactie van Goodbye tal van leuke reisnieuwtjes, handige tips, interessante aanbiedingen en inspirerende topics over bestemmingen en bezienswaardigheden. Het overzicht lees je in onze wekelijkse reisnieuws update. Dit is aflevering 39 van woensdag 17 januari 2018.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie
  • De Grand Canyon is sowieso al een absolute trekpleister voor toeristen, maar dankzij een nieuwe attractie zou de populariteit van dit natuurwonder wel nog eens verder kunnen stijgen. The Grand Canyon Resort Corporation stelde immers een spectaculaire deathride voor die op zo'n 300 meter hoogte over de afgrond raast en snelheden tot 70 km/u haalt. Durf jij het aan?
     
  • In Ierland is 's werelds eerste toeristisch centrum over klimaatopwarming geopend. De Cool Planet Experience wil bezoekers op een dynamische en leerrijke manier meer te weten laten komen over de opwarming van de aarde. Door wetenschap, gaming en drama met elkaar te combineren, wil het centrum mensen bewuster maken van de problematiek en meer laten nadenken over hoe we zelf ons steentje kunnen bijdragen. De Cool Planet Experience in County Wicklow is het eerste van tien centra die verspreid over de wereld opgericht zullen worden. Voor onder meer Sydney en Dubai liggen de plannen momenteel al op tafel.
  • Tokio wordt vast een nieuwe favoriete reisbestemming voor wie houdt van reptielen. Het Tokyo Snake Center is immers een tikkeltje specialer dan jouw doorsnee café: je kan er immers slangen aanraken en je kan de dieren zelfs meenemen naar jouw tafeltje. Je hebt hierbij keuze uit meer dan 35 soorten slangen. Je wordt de hele tijd bijgestaan door experts die je helpen omgaan met de dieren. Op de menukaart van het Tokyo Snake Center staan onder meer taarten, gebak, quiche en hotdogs.
     
  • De United Nations' World Tourism Organization berekende dat de toeristische sector in 2017 wereldwijd met maar liefst 7% gestegen is in vergelijking met het jaar daarvoor. Europa zag 8% meer toeristen dan in 2016, vooral te danken aan een goed jaar voor de landen aan de Middellandse Zee. Ook Afrika kreeg 8% meer bezoekers over de vloer, terwijl Azië en Oceanië met 6% groeiden. Verder gingen 5% meer toeristen naar het Midden-Oosten, zag Zuid-Amerika 7% meer bezoekers en bleek ook Centraal Amerika 4% populairder dan in 2016. Noord-Amerika steeg het minst: zo'n 3%.
     
  • Edinburgh is sowieso al een magische stad, maar dankzij The Canongate Luxury Apartment kan je nu ook in ware Harry Potter-stijl in de Schotse stad overnachten. De luxeflat werd in Hogwarts-thema aangekleed, de tovenaarsschool in de boeken- en filmreeks. Er is een Gryffindor-kamer, een Hogwarts Express-kamer en in het appartement vinden echte fans tal van verwijzingen naar de Harry Potter-wereld. Een must voor 'Potterheads'!

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord