Terug naar overzicht

Reisnieuws update #60

 • Drubrovnik, Kroatië

  Ivan Ivankovic

Om de week sprokkelt de redactie van Goodbye tal van leuke reisnieuwtjes, handige tips, interessante aanbiedingen en inspirerende topics over bestemmingen en bezienswaardigheden. Het overzicht lees je in onze wekelijkse reisnieuws update. Dit is aflevering 60 van woensdag 4 juli 2018.

 • Goodbye redactie
  TekstGoodbye redactie
 • Reis je deze zomer vanuit Schiphol naar jouw vakantiebestemming, dan laat je waarschijnlijk ook jouw auto daar achter op de parking. Met PTA Parking, dat gespecialiseerd is in valet parking, doe je dat op een veilige en betaalbare manier. Het bedrijf komt jouw auto ophalen bij vertrek op de luchthaven en rijdt die terug naar jou wanneer je terug aankomt. Handig, toch?
   
 • Goed nieuws voor wie soms last heeft van jetlag: een gloednieuwe app moet voorkomen dat je na lange reizen nog last hebt van de tijdsverschillen. Timeshifter heeft samen met een professor van Harvard Medical School een mobiele app ontwikkeld die je op basis van jouw leeftijd, slaapgewoontes en persoonlijke voorkeuren (of je bijvoorbeeld regelmatig koffie drinkt of niet) jetlag helpt bestrijden. De app zal je vertellen wat je moet doen om je zoveel mogelijk aan te passen aan de tijdszone waarin je gaat reizen: wanneerje moet gaan slapen, wanneer je best veel licht vermijdt, of wanneer je best geen koffie meer drinkt. De app is beschikbaar voor iOS en Android.
 • Brood en spelen, het was dé vorm van ontspanning in het Romeinse rijk. Dankzij moderne virtual reality- en lichttechnieken kan je ook vandaag ervaren hoe entertainment eruitzag in de oudheid: in het Colosseum in Rome loopt nog tot eind oktober de show Sangue e Arena. Een waar spektakel!
   
 • Na meer dan 15 jaar renovaties heeft het Nationaal Museum in Belgrado opnieuw zijn deuren geopend. Het museum is het oudste (het gebouw dateert uit 1903)  en ook het mooiste van Servië. Een van de highlights van het museum is de collectie van Lepenski Vir, met schitterende artefacten uit het Djerdap National Park in het oosten van het land. Wie de boeiende geschiedenis van Servië wil ontdekken, moet dit museum gezien hebben!
   
 • De kustlijn van Kroatië is wondermooi en kan je eigenlijk nog het best bewonderen van op zee. De talloze eilanden zijn een geliefkoosde bestemming voor heel wat toeristen en island hopping is hier bijzonder populair. Je kan daarbij kiezen voor de ferry, óf je kan een UberBoat gaan huren. Uber lanceerde het idee van een huurboot vorige zomer voor het eerst in Kroatië en door het succes komt de dienst dit jaar terug. Het voordeel van UberBoat is dat je niet gebonden bent aan de vaste vaartijden van de ferry, maar je een boot kan huren wanneer je dat zelf wil. 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

 • 4 magazines
 • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord