Terug naar overzicht

Reisnieuws update #62

  • Forststeig Elbsandsteingebirge

    Vaclav Sojka

Om de week sprokkelt de redactie van Goodbye tal van leuke reisnieuwtjes, handige tips, interessante aanbiedingen en inspirerende topics over bestemmingen en bezienswaardigheden. Het overzicht lees je in onze wekelijkse reisnieuws update. Dit is aflevering 62 van woensdag 1 augustus 2018.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie
  • Ga je binnenkort nog op reis om eens goed te ontspannen? Denk dan zeker ook eens aan medische reisbijstand! Een ongeluk is snel gebeurd, ook wanneer je op reis bent. Met de alarmcentrale Mutas van Bond Moyson geniet je van 24/7 wereldwijde medische bijstand, zodat je onbezorgd van jouw vakantie kan genieten.
     
  • Heb je snel last van wagenziekte als je op reis gaat? De oplossing komt misschien wel van bij wagenfabrikant Citroën! Het bedrijf heeft de Seetroën gelanceerd, een speciale bril die wagenziekte elimineert. Door een specifiek ontwerp met gekleurde vloeistof in het montuur, creëert de bril voor jouw hersenen een horizon, waardoor je minder last hebt van misselijkheid. Een boek lezen in de wagen zal hierdoor geen probleem meer mogen zijn. Haal jij de bril in huis? 
  • Een gloednieuw wandeltraject laat je beter dan ooit kennismaken met het Elbezandsteengebergte in Tsjechië. De Forststeig Elbsandsteingebirge is een wandelroute van honderd kilometer langs de grens met Duitsland en doorkruist het geïsoleerde bos van Boheems en Saksisch Zwitserland. Op de route, die je in 6 of 8 dagen kan doen, vind je vijf berghutten waarin je kan overnachten. Trek je wandelschoenen maar aan!
     
  • Nieuw-Zeeland wordt ook wel eens het land van de schapen genoemd, en met reden: je vindt er maar liefst 7 keer meer schapen dan mensen. Wil je zelf ook wel eens van het herderleven proeven, dan is Cabot Lodge iets voor jou: deze luxelogeerplek bevindt zich namelijk op een schapenboederij. De lodge ligt aan de rand van het prachtige Fiordland National Park en combineert een rustieke omgeving met luxe. Omdat het verblijf zo afgelegen ligt, kan je ervoor kiezen om per helikopter af te reizen.
     
  • Een goed boek lezen doen we nog altijd het liefst in een knus hoekje, zo weten ze ook bij een gloednieuwe bibliotheek in Athene. De stad is Unesco's World Book Capital voor 2018 en voor die gelegenheid heeft het een ietwat alternatieve leesplek ingericht. #TextMe_FluffyLibrary, zoals de bibliotheek gaat heten, is gevuld met gigantische knuffels, kussens en andere zachte materialen, waardoor je voor jezelf een knus plekje kan maken om te lezen. Je hebt daarvoor keuze uit de meer dan 2.500 boeken die de bibliotheek aanbiedt. Deze pop-up loopt nog tot 23 april 2019.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord