Terug naar overzicht

Reisnieuws update #72

  • Salar de Atacama, Chili

Om de week sprokkelt de redactie van Goodbye tal van leuke reisnieuwtjes, handige tips, interessante aanbiedingen en inspirerende topics over bestemmingen en bezienswaardigheden. Het overzicht lees je in onze wekelijkse reisnieuws update. Dit is aflevering 72 van woensdag 19 december 2018.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie
  • Machtige bergen, wilde rivieren, veel groen, een kustlijn van 4.000 km en desolate stukken natuur: Chili is een waar walhalla voor avonturiers. Het land is zo populair dat het op de World Travel Awards voor de derde keer op rij verkozen werd tot de 's werelds beste bestemming voor reizen vol avontuur. Chili is een paradijs voor surfers, diepzeeduikers, kajakkers, hikers, paragliders, mountainbikers en ga zo maar door. Het is duidelijk: voor avontuur moet je in Chili zijn!
     
  • Ga je toch liever iets dichter bij huis fietsen, dan is The Moustache Tour in Slovenië misschien iets voor jou. Deze tocht met gids staat helemaal in het teken van het leven en de baardgroei van drie Sloveense artiesten en laat je kennismaken met de geheimen van Ljubljana. De tocht is heel toegankelijk en duurt ongeveer 3,5 uur. 
  • Het einde van het jaar betekent ook altijd een beetje vooruitkijken naar het komende jaar. Airbnb keek welke landen en steden de afgelopen maanden de grootste groei in boekingen kenden en stelde een lijstje samen met de trending bestemmingen voor 2019. Kaikoura in Nieuw Zeeland kwam als grootste stijger uit de bus, gevolgd door de Chinese stad Xiàmén en Puebla in Mexico. Ook Normandië en het Great Smoky Mountains Park in de VS lijken in 2019 populairder dan ooit te gaan worden.
     
  • Voor een heerlijke food experience hoef je helemaal niet ver te gaan, zo bewijzen ze in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Tijdens de kerstperiode schotelen de vele restaurants je hier de culinaire kersttrends van 2018 voor: ga speciale bieren proeven, eet de typische Hollandse Pot, ontdek de Afghaanse keuken en geniet van een heerlijke tas koffie. Kerstmis is hier een echte totaalbeleving!
     
  • Het meest 'Instagrammable' hotel ter wereld, dat moet Paradiso Hotel in San Antonio, Ibiza zijn. Het hotel haalde inspiratie uit de Miami kitsch uit de jaren '70 en puilt uit van de felle kleuren, speelse vormen en licht retro interieurelementen. Denk: kamers bananengeel, muntgroen, lavendelpaars en alles daartussenin. De zwembadzone werd afgewerkt met zalmroze accenten. Dankzij de vele kleurencombinatie en het aparte, maar stijlvolle design kreeg het hotel dan ook terecht van EasyJet de prijs van 'beste hotel voor Instagram-likes'. Iets voor jouw volgende vakantie?

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord