Terug naar overzicht

Reisnieuws update #73

  • Venetië

    Pedro Szekely

Om de week sprokkelt de redactie van Goodbye tal van leuke reisnieuwtjes, handige tips, interessante aanbiedingen en inspirerende topics over bestemmingen en bezienswaardigheden. Het overzicht lees je in onze wekelijkse reisnieuws update. Dit is aflevering 73 van woensdag 2 januari 2019.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie
  • Weet je nog niet goed wat jouw volgende bestemming wordt en heb je nood aan reisinspiratie? Trek dan op zaterdag 19 januari naar het Davidsfonds Cultuurreizen Reisevenement. De hele dag door kan je er infosessies bijwonen, reisleiders ontmoeten, het reisaanbod bekijken of gewoon wat inspiratie opdoen. Op de infomarkt krijg je alle info over de verschillende cultuurpartners van Davidsfonds Cultuurreizen en worden al jouw vragen beantwoord. Bovendien kan je meteen jouw reis ter plekke boeken! 
     
  • Wil je dit jaar het noorderlicht eens met eigen ogen bewonderen en tegelijkertijd op een unieke locatie verblijven, dan is Fordypningsrommet Fleinvær in Noorwegen echt iets voor jou. Deze logeerplek bestaat uit verschillende kleine huisjes die samenhoren en elk een aparte functie hebben: in het ene huisje kan je slapen, in het andere vind je een keuken en in nog een ander dient om in te ontspannen. Alle huisjes bevinden zich op een klein eiland, dat je in zijn geheel dient af te huren. Aangezien er geen winkels of auto's op het eiland zijn, maak je op voorhand afspraken met de uitbater over jouw eten en drinken voor tijdens jouw verblijf. Voor de meerwaardezoeker!
  • Wanneer je rondloopt in Venetië, kan er niet omheen: de stad is enorm populair bij toeristen. Met zo'n 30 miljoen bezoekers per jaar is het overtoerisme in Venetië de afgelopen jaren een steeds groter probleem geworden. Daarom heeft het stadsbestuur besloten om toeristen in de toekomst een toeslag aan te rekenen. Wie de stad wil bezoeken, zal tussen de € 2,5 en € 10 (afhankelijk van het seizoen) moeten betalen om de stad binnen te mogen. Dat geld is niet zozeer bedoeld om toeristen af te schrikken, maar zal gebruikt worden om de stad proper te houden.
     
  • Venetië mag dan wel een ware toeristische hotspot zijn, het is niet de meest op toerisme geörienteerde stad ter wereld. De stad die procentueel het grootst aantal inkomsten uit toerisme haalt, is het Mexicaanse Cancún. De stad haalt iets minder dan de helft van haar bbp uit de toeristische sector. Op de tweede plaats vind je Marrakesh, het Chinese Macau vervolledigt het podium. 
     
  • Wie al eens naar de VS gereisd is, weet het waarschijnlijk nog: voor jouw vertrek dien je een ESTA (Electronic System for Travel Authorisation) aan te vragen om het land binnen te mogen. Ook de komende jaren zal je dit document nodig hebben, maar in tegenstelling tot vroeger worden aanvragen niet meer in real time verwerkt. Wie tot eind 2018 naar de VS reisde, kon in principe tot vlak voor vertrek zo'n aanvraagformulier invullen, en meestal had je binnen het uur het ESTA-document al in handen. Vanaf dit jaar moeten reizigers altijd rekening houden met een langere verwerkingstijd, waardoor je jouw ESTA best ten laatste 72 uur voor vertrek aanvraagt. Handig om weten!

 

 

 

 

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord