Terug naar overzicht

Reisnieuws update #76

  • Mumbai

Om de week sprokkelt de redactie van Goodbye tal van leuke reisnieuwtjes, handige tips, interessante aanbiedingen en inspirerende topics over bestemmingen en bezienswaardigheden. Het overzicht lees je in onze reisnieuws update. Dit is aflevering 76 van woensdag 13 februari 2019.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie
  • MSC Cruises pakt uit met een technologisch hoogstandje: het lanceert 's werelds eerste virtuele cruise-assistent, exclusief voor MSC-passagiers. ZOE, zoals de assistent zal heten, is een spraakgestuurd systeem dat een antwoord gaat bieden op vragen van de passagiers, reservaties zal maken in restaurants en op excursies, enzovoort. De persoonlijke cruise-assistente zal op de MSC Bellissima voor het eerst in gebruik genomen worden.
     
  • Ook lagekostenmaatschappij easyJet gaat de technologische toer op en lanceert een app waarmee je kan nagaan of jouw handbagage het juiste formaat heeft voor jouw vlucht. Met behulp van augmented reality kan je nagaan of jouw bagage in de daarvoor voorziene opbergruimte op het vliegtuig zal passen, waardoor je dan weer eventuele extra kosten op de luchthaven uitspaart. 
  • De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft dan weer een werkgroep opgericht om het passagierscomfort op ultralange vluchten te verhogen. Qantas wil vanaf 2022 non-stop vluchten van Oost-Australië naar New York en Londen aanbieden en voor zulke lange trajecten is het comfort en de gezondheid van passagiers een belangrijk aandachtspunt geworden. Qantas denkt er daarom over na om in de toekomst op haar vluchten ruimtes te voorzien waar passagiers even de benen kunnen strekken, een yoga-sessie kunnen volgen, even kunnen fietsen op een hometrainer, enzovoort. Een ambitieus project!
     
  • Na het succes in Kroatië, heeft Uber nu ook in de Indische stad Mumbai Uber Boat geïntroduceerd. De dienst werd in het leven geroepen om het toeristen gemakkelijker te maken om kustlijnen te verkennen. Met Uber Boat in Mumbai neem je een speedboat naar verschillende hotspots langs het water, zoals het eiland Elephanta. 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord