Terug naar overzicht

Reisnieuws update #77

  • De kust van Cantabrië, Spanje

Om de week sprokkelt de redactie van Goodbye tal van leuke reisnieuwtjes, handige tips, interessante aanbiedingen en inspirerende topics over bestemmingen en bezienswaardigheden. Het overzicht lees je in onze tweewekelijkse reisnieuws update. Dit is aflevering 77 van woensdag 27 februari 2019.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie
  • Wil je de wereld zien, maar vind je niemand die mee wil? Of heb je geen zin om al jouw spaargeld eraan te spenderen? Dan heeft TourRadar een oplossing voor jou! Het online boekingplatform uit Wenen heeft de 'Tour the World'-campagne voorgesteld, dat jou en een lotgenoot op wereldreis stuurt. Het unieke aan deze reis? De persoon met wie je op deze vijftig dagen durende ontdekkingstocht gaat, is een wildvreemde. Je zal elkaar immers pas voor het eerst zien aan het begin van de reis. Bovendien weet je niet op voorhand naar welke landen je zoal reist. Het enige wat je wél weet, is dat de reis helemaal gratis is voor jou! De twee reizigers krijgen een filmcrew mee die de hele reis op social media zal delen. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Tot 29 maart kan je je inschrijven. 
     
  • All-Ways Cruises organiseert al jaren zijn 100% Belgische cruises, maar gaat nu nog een stap verder. Het gaat binnenkort 100% Nederlandstalige cruises aanbieden, waarbij dus alle begeleiding aan boord en tijdens de excursies en alle medepassagiers Nederlands als moedertaal hebben. Ook de gastsprekers zullen Nederlands spreken. Lokale gidsen die de taal niet spreken, worden dan weer vertaald. Volgens All-Ways zal dit de sociale drempel onder de passagiers een pak verlagen, wat voor een gezellige sfeer aan boord moet zorgen.
  • Voor de meeste reizigers zijn de maaltijden die je in vliegtuigen voorgeschoteld krijgt de minst aangename ervaring van de hele reis, maar volgens Air Asia is het eten dat haar passagiers voorgeschoteld krijgen wél heerlijk. De luchtvaartmaatschappij gaat zelfs een stapje verder en gaat een restaurant openen dat exact dezelfde maaltijden zal serveren als de Air Asia-vluchten. Gasten van het restaurant zullen kunnen kiezen uit gerechten als kip teriyaki, nasi lemak en mapo tofu.
     
  • Het achterlaten van jouw huisdieren is een van de minst leuke momenten van op reis gaan. Maar wat als je jouw huisdier zou kunnen meenemen op reis? De Amerikaanse reisorganisator Happy Tails Canine Adventure Tours maakt het mogelijk: het stippelt trips uit die zo opgesteld zijn dat je zonder problemen jouw huis kan meenemen op vakantie. Zo organiseert het bedrijf The Peaceful Paws Tour, een rondreis die begint in Las Vegas en je naar de Grand Canyon, de vijf National Parks in Utah en het Zuid-Westen van de VS brengt. Iets voor jou en je beste vriend?
     
  • Op reis gaan naar de ruimte lijkt elke dag een beetje dichterbij te komen, maar het zal zeker nog even duren vooraleer de eerste toeristen (of eender wie) een stap zet op Mars. Wil je toch al eens aan den lijve ondervinden hoe een verblijf op Mars er zou kunnen uitzien, dan moet je naar de Spaanse regio Cantabrië. Astroland neemt je immers mee naar grotten diep onder de grond en bootsen zo de Martiaanse omgeving na. Je zal er drie dagen zonder zonlicht leven, in een speciale drukcabine slapen en allerlei uitdagende taken moeten uitvoeren, zoals planten kweken zonder grond. Voor wie eens wat anders wil en er de portefeuille voor heeft, want een reisje met Astroland kost zo'n 10.000 euro per persoon.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord