Terug naar overzicht

Reisnieuws update #79

 • Mount Aspiring National Park, Nieuw Zeeland

Om de week sprokkelt de redactie van Goodbye tal van leuke reisnieuwtjes, handige tips, interessante aanbiedingen en inspirerende topics over bestemmingen en bezienswaardigheden. Het overzicht lees je in onze tweewekelijkse reisnieuws update. Dit is aflevering 79 van woensdag 27 maart 2019.

 • Goodbye redactie
  TekstGoodbye redactie
 • Wie dit jaar op roadtrip on a budget wil, zit goed in Oost-Europa. Uit cijfers van verzekeringsmaatschappij Veygo by Admiral blijkt immers dat je daar de goedkoopste roadtripbestemmingen vindt. Letland spant de kroon, gevolgd door Litouwen. Turkije weet zich op positie drie te nestelen, maar dan maken Polen en Slowakije de top vijf compleet. Ideetje voor jouw volgende trip?
   
 • Voor gezinnen is Oostenrijk dan weer de ideale bestemming. Bergmeren, glooiende landschappen, spannende activiteiten en schilderachtige dorpjes: elke regio heeft hier wel haar eigen troeven. Het begin van de lente is dan ook het ideale moment om jouw zomervakantie naar Oostenrijk te boeken! 
 • Wie binnenkort op reis wil naar Nieuw-Zeeland, moet rekening houden met enkele nieuwe regels. Zo zal je vanaf oktober een ETA (Electronic Travel Authority) moeten aanvragen om het land binnen te mogen. Deze aanvraag is voor het overgrote deel van de reizigers slechts een formaliteit, maar je houdt er dus best wel rekening mee in jouw reisvoorbereidingen. Nieuw-Zeeland gaat komende zomer ook een toeristenbelasting invoeren. Beide maatregelen moeten voor extra veiligheid en duurzamer toerisme zorgen.
   
 • Een nachtje kamperen is dé manier om dicht bij je omgeving te staan en op en top te genieten van de buitenlucht. Helaas is het niet altijd eenvoudig om een goede kampeerplek te vinden, zelfs niet in de VS, hét kampeerland bij uitstek. Bij Hipcamp hebben ze een oplossing voor het probleem: via de app worden stukken grond verhuurd. Een soort AirBnB voor kampeerders, dus. Hipcamp werkt bovendien samen met Recreation.gov, wat betekent dat gebruikers in real time kunnen zien waar er plekjes beschikbaar zijn. En wie vreest dat je enkel op oninteressante plaatsen zal terechtkomen, heeft het mis: ook populaire locaties als Yosemite, Great Smoky Mountains en de Grand Canyon behoren tot de mogelijkheden. Of je huurt unieke lapjes grond bij ranches of wijngaarden. Hipcamp biedt kampeerplekken aan in 370.000 parken en kampeersites, zowel privé als openbaar. Dé oplossing voor jouw volgende roadtrip door de VS!

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

 • 4 magazines
 • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord