Terug naar overzicht

Reizen vanuit je zetel: deze boeken laten je wegdromen

Op reis gaan doet voor een stukje dromen. Een boek lezen is dat minstens even veel. Deze boeken halen je stuk voor stuk weg uit je eigen zetel. Droom weg in de Franse Provence of trek je terug in de Canadese wildernis.

  • Jeffe Delrue
    TekstJeffe Delrue

Fiets van de Atlantische naar de Stille Oceaan met ‘Het wonder van Iowa’

Stap op je fiets in de hoofdstad van de Verenigde Staten en kom drie maanden later aan onder The Space Needle in Seattle. Rijd met auteur en reisjournalist Bas van Oort via Pittsburgh, Ohio en Chicago en ontdek samen met hem de Amerikaanse gastvrijheid. Onderweg sluit hij samen met zijn kompaan Lowie intense vriendschappen. Zijn verhaal geeft zin om op de fiets te springen én zorgt ervoor dat je bij thuiskomst je zadelpijn voor even vergeet.

Maak wandelingen over steile paden in ‘De Acht Bergen’

We hebben allemaal wel eens nood aan de vlucht uit het dagelijkse leven en dat is precies wat dit boek doet. Het gezin van de elfjarige Pietro wil uit de sleur van Milaan ontsnappen en neemt je zo mee op avontuur naar Val d’Aosta, een regio in de Italiaanse Alpen. Pietro en zijn nieuwe vriend Boris maken prachtige wandelingen over de bergwegen en laten je na klautertocht genieten van het adembenemende zicht over de Alpen.

Ga op wereldreis met ‘De Zeven Zussen’

Van de armoede in de favelas in Rio de Janeiro, over de drukte van de talloze toeristen aan de Big Ben in Londen naar de stilte in de ongerepte natuur van Kenia. Stuk voor stuk avonturen die doen smaken naar meer. De zevendelige reeks ‘De Zeven Zussen’ is een absolute bestseller over zeven zussen die na de dood van hun adoptievader op zoek gaan naar hun biologische achtergrond. De reeks neemt je mee naar alle uiteindes van de wereld alsof je zelf je ware roots probeert te ontdekken.

Kom tot rust in de Provence dankzij ‘De Olijfgaard’

De geur van lavendel. Het is een van die zaken die je zo doet terugdenken aan een reis door de Franse Provence. Al snel flitsen er beelden voor je ogen en komen herinneringen boven. Wandelend door de lavendelvelden gris je met je handen de paarse bloemen mee, om toch maar even langer de geur te kunnen opsnuiven. Na de wandeling genieten van een glaasje wijn uit een lokaal wijnhuis, terwijl je een olijfje naar binnen speelt. Dromend van een eigen landhuis in deze streek. Dit boek van Carol Drinkwater neemt je terug mee naar deze mooie herinneringen. Ook zij had deze droom. Een eigen landhuis en olijfgaard in het zuiden van Frankrijk. Een droom die ze werkelijkheid maakte.

Trek de wildernis in met ‘Into The Wild’

Into The Wild is een absolute must-read. De verfilming over de 24-jarige Canadees Chris McCandless was een kaskraker, maar het boek neemt je pas echt mee in het avontuur van McCandless. Wanneer hij beslist om niet verder te studeren, zijn geld te verbranden en alles achter te laten trekt hij naar de Canadese wildernis om er in de natuur te gaan leven. Doorheen het boek voel je de drang geleidelijk aan opkomen om zelf ook even de social distancing op te zoeken en je terug te trekken in de natuur.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord