Terug naar overzicht

Reizen vanuit je zetel: in 6 films de wereld rond

  • Jeffe Delrue
    TekstJeffe Delrue

Ga op wereldreis met ‘Eat Pray Love’

Heb je ook soms het gevoel dat je vast komt te zitten in dagelijkse gewoontes? Trek er dan net zoals Elizabeth Gilbert op uit. Na haar scheiding reist ze de wereld rond op zoek naar wat ze echt wilt. Reis samen met haar van de Verenigde Staten, via Europa naar Azië en Oceanië en leer prachtige nieuwe plaatsen kennen.

Bezin dankzij ‘Wild’

Deze biografische film doet je echt nadenken over het leven. Cheryl Strayed neemt je mee op een wandeltocht van 4200 kilometer, van de grens van Mexico tot aan die van Canada. De fantastische beelden die je dankzij de film te zien krijgt, doen je al snel naar je eigen wandelschoenen grijpen.

Verken een onbekend eiland zoals in The Beach

Ben je op zoek naar mooie witte stranden, maar heb je toch nood aan avontuur? Trek dan net zoals Richard (Leonardo DiCaprio) naar Thailand. Dwaal er over de lange zandstranden, zwem er in de hemelsblauwe zeeën, trek het binnenland in op zoek naar onbewandelde paden of zwem naar een onbekend eiland.

Verdwaal in de woestijn met Tracks

Heb je er ooit al eens over nagedacht om er alleen op uit te trekken in de woestijn? Het lijkt misschien eerder te neigen naar een aflevering van Mission Impossible, maar in Tracks wordt je meegenomen door de Australische woestijn. Deze waargebeurde film vertelt het verhaal van Robyn Davidson. Ontdek samen met haar unieke verhalen van de mensen die ze op haar pad kruist en leer de inheemse aboriginals kennen. De film maakt je verliefd op Australië, maar laat ook een hele andere kant van het land zien.

Hike door de bergen dankzij ‘7 Years in Tibet’

Op zoek gaan naar de innerlijke rust, zoals Heinrich Harcher, is iets wat iedereen tijdens zijn of haar leven wel eens doet. Tijdens de film zie je enkele prachtige beelden van Canada en het Andersgebergte in Argentinië en dus niet van het Himalayagebergte, zoals de titel van de film doet vermoeden. De schitterende beelden nemen je mee op een echt avontuur en brengen je in contact met verrijkende culturen.

Trek op een motor door Zuid-Amerika met ‘The Motorcycles Diaries’

Het waargebeurde verhaal van vrijheidsstrijder Ernesto “Che” Guevara werd dankzij The Motorcycle Diaries nog wat bekender. De film werd gemaakt aan de hand van zijn reisverhalen. Op een Norton 500-motor uit 1939 reisde hij in de jaren 50 via de Andes en de Atacamawoestijn tot bij een leprakolonie in de Peruviaanse Amazone. De film toont veel meer dan enkel het prachtige landschap diedat Zuid-Amerika te bieden heeft. Op hun pad komen ze armen, zieken en onderdrukten tegen die hun doen laten stilstaan bij het onrecht in de wereld. 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord