Terug naar overzicht

Reizen vanuit je zetel: laat je meevoeren door muziek

Je hoeft niet altijd reisplannen hebben om je een beetje in vakantiesfeer te voelen. Dankzij de kracht van muziek kan je je zelfs vanuit jouw luie zetel op die droombestemming in binnen- of buitenland wanen. We sommen enkele tips voor je op die je ongetwijfeld een beetje in vakantiestemming brengen. 

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

De Droom nu, reis later-playlist

Ben je op zoek naar reisinspiratie in alle vormen en facetten, dan zit je goed bij Goodbye. En dat bedoelen we letterlijk: speciaal voor onze lezers hebben we een ultieme playlist samengesteld met daarin maar liefst 100 nummers die ons (en hopelijk ook jou) meteen in de vakantiesfeer brengen. Van zwoele zomerse plaatjes tot heerlijk dromerige nummers, en alles daartussenin: het staat in onze Droom nu, reis later-afspeellijst op Spotify! Wedden dat je je meteen op een tropisch strand waant, of je terugdenkt aan die zalige roadtrip van vorig jaar?

 

Klik hier om de playlist in Spotify te openen

Ga naar de online opera

Ook als je niet op reis kan, kan je toch nog jouw dosis cultuur opsnuiven: heel wat operazalen zetten hun archieven open voor het grote publiek, of zullen zelfs concerten en shows online livestreamen. Zo kan je het archief van de Berliner Philharmoniker induiken en gaan verschillende operahuizen geplande shows live uitzenden. Het lijstje van opera's die je online kan bewonderen brengt je naar plekken veraf en dichtbij: de Seattle Symphony, Detroit Symphony Orchestra, Wigmore Hall, de Opera de Paris, de Wiener Staarsoper en Teatro Regio in Italië zijn allemaal topkeuzes voor wie op zoek is naar muzikaal genot uit het buitenland.

Pik een liveconcert mee

Ook heel wat andere muzikanten gaan door op hetzelfde elan en zenden live hun concerten online uit, waardoor je jouw favoriete artiest toch nog kan bewonderen. Via Instagram, Facebook en andere social media zijn er al heel wat online events aangekondigd, en ook GigsGuide biedt een duidelijk overzicht van de komende muziekevents. Enjoy!

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord