Terug naar overzicht

Rome: praktische info

Alle praktische zaken voor je trip naar Rome!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

VERVOER

Rome telt twee luchthavens. De grootste en voornaamste is Fiumicino International Airport, ook wel Leonardo da Vinci Airport genoemd. Van hieruit kan je een trein, bus, shuttle of taxi naar de stad nemen of de Leonardo Express-trein naar het centraal station van Rome, Roma Termini. De tweede, kleinere luchthaven is Ciampino Airport die iets dichter bij het centrum van Rome ligt. Een treinverbinding is er niet, maar je geraakt wel naar het centrum met een shuttle, bus of taxi. 

Rechtstreeks vliegen naar Fiumicino International Airport kan met Brussels Airlines, Vueling, Iberia, Ryanair en Alitalia. Met Jetairfly vlieg je naar Rome vanuit de regionale luchthavens van Oostende en Antwerpen.

TER PLAATSE

De metro is handig, maar redelijk beperkt en vooral interessant voor grotere afstanden. Je bent eigenlijk het best met een Metrebus-ticket van ATAC, waarmee je de tram, de bus en de metro met elkaar kan combineren. Een ticket is in de hele binnenstad geldig, behalve van en naar de Fiumicino luchthaven. Er zijn een aantal formules mogelijk, zoals 1,5 euro per rit of een weekticket van 24 euro. De kaartjes worden op verschillende plaatsen in de stad verkocht. Goed om weten: kinderen jonger dan 10 reizen gratis! Meer info via www.atac.roma.it.

Ben je van plan om niet alleen vaak het openbaar vervoer te gebruiken, maar ook veel musea te bezoeken, dan ben je mogelijk nog beter af met de Roma Pass. Voor 36 euro kan je drie dagen onbeperkt het publiek transport gebruiken én heb je toegang tot twee musea naar keuze. Hier en daar mag je ook wachtrijen overslaan en krijg je kortingen. Je kan je tickets vooraf online kopen via www.romapass.it.

NUTTIGE WEBSITES 

De officiële website van de toeristische dienst van Rome www.turismoroma.it helpt je verder in het Engels of Frans. Ook op www.citytrip.be vind je tal van adressen om te shoppen, te smullen of te flaneren. En op de website www.reisroutes.be kan je gratis twee wandelingen downloaden die je langs de mooiste fonteinen, pleinen en attracties voeren

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord