Santorini en Rhodos anders verkennen

Scroll naar beneden

Tientallen chartervliegtuigen strijken dagelijks neer op Rhodos, het bekendste Griekse eiland, maar voor Jenny en Mike kan niets tippen aan het gevoel om een nieuwe bestemming binnen te varen aan boord van een Seabourn cruiseschip.

Op het terras van onze suite, met een bordje kaviaar en een glas champagne in de aanslag, zien we de oude stadsmuren opdoemen en meert de Seabourn Ovation aan in Rhodos. We laten het Paleis van de Grootmeesters, de Ridderstraat en middeleeuwse omwallingen links liggen en laten ons vangen in het spinnenweb van steegjes. 

Het kleurrijke doolhof brengt ons pardoes bij taverne Tsambikos, ver weg van het toeristische centrum. Onze tafel prompt wordt omgetoverd in een Grieks culinair festijn. ‘s Avonds laten we ons opnieuw culinair in de watten leggen, dit keer in ‘The Grill’ aan boord van de Seabourn Ovation. Michelinchef Thomas Keller heeft het conceptrestaurant ontworpen, van het interieur tot het muziekgenre en de gerechten, kortom: een gastronomisch hoogtepunt.

Een schip voor ons alleen

De Cypriotische havenstad Paphos spreekt ons minder aan dus blijven we aan boord. We hebben het schip voor ons alleen en maken er een gezonde dag van. Geen alcohol, geen pannenkoeken, wel een ‘well-being tajine’ en een verse mangosmoothie als ontbijt in ‘The Patio’, het openluchtrestaurant bij het zwembad. Daarna duiken we in het stoom- en bubbelbad. 

Ons wellnessdagje sluiten Jenny en ik af met een diner in het sushirestaurant, het kleinste restaurant aan boord, maar groots in zijn verfijning. De geraffineerde keuken moet niet onderdoen voor wat ik op de vismarkt in Tokyo zag.

Hiken door vulkaanlandschappen

De volgende dag is het vroeg opstaan geblazen, want ik wil niets missen van de dreigende zwarte rotsen waarlangs we de caldeira van Santorini binnenvaren, ofwel de krater die ontstaan is na een vulkaanuitbarsting duizenden jaren geleden. In Firà nemen we niet de kabelbaan, maar verkiezen we te voet te gaan, een even roekeloos als uitputtend plan. De tocht is namelijk tien kilometer lang en voert ons dwars door de vulkanische woestenij. 

Vier uur later hebben we ons einddoel bereikt: Oia. Het stadje met zijn spierwitte gevels, blauwe koepels en molens lijkt wel gebouwd om er selfies te nemen. Het uitzicht op de vulkaankrater en de Middellandse Zee is er dan ook adembenemend. 

Gibraltar van het oosten

Onze laatste bestemming is een rots die wel eens het Gibraltar van het oosten wordt genoemd: Monemvasia. Het is enkel toegankelijk via een smalle weg waardoor de stad een strategische glansrol speelde tijdens het Byzantijnse Rijk. De wirwar van kleine straten en stenen trappen leidt ons naar het topje van de rots, waar we de ruïnes verkennen van kerken, paleizen en woningen die er in de gouden eeuwen werden gebouwd. 

‘s Namiddags wordt de ‘Marina’ geopend van de Seabourn Ovation. Aan de achterkant klapt een ponton neer en kruipen we in een kajak. Een uur lang peddelen we over het azuurblauwe water tussen de andere passagiers die zeilen of snorkelen. De kers op de taart van een sportieve, gastronomische, culturele en ultraluxueuze vakantie.

Praktisch

We vlogen naar Athene met Brussels Airlines en logeerden er in Hotel Fresh.

Ontdek alle Seabourn Cruises

Vanaf eind april 2022 starten de cruises naar de Griekse eilanden met de Seabourn Encore. Cruises duren 7 tot 21 dagen met geregeld aanlopen in Cyprus, Turkije of Israël. Seabourn is een ultraluxueus, all-inclusive cruiseproduct. Je vindt alle cruises op de website of bij je reisagent.

Neem voor meer informatie of om te reserveren gratis contact op met de reserveringsafdeling op 00800 1872 1872 of mail naar informatie@seabourn.com

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord