Terug naar overzicht

Sevilla: praktische info

Praktische info voor jouw trip naar Sevilla!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Transport

Met Brussels Airlines vlieg je vanuit Brussel rechtstreeks naar Sevilla San Pablo, de enige luchthaven in Sevilla. Meer info via www.brusselsairlines.com.

Bus EA brengt je van de luchthaven in zo'n 35 minuten naar het centrum van de stad. Elke 25 minuten vertrekt een bus richting hartje Sevilla, en dat van 's ochtends vroeg tot na middernacht. Een enkele rit kost € 4 per persoon, een dagretour € 6.

Aan de luchthaven staan ook voldoende taxi's klaar, die je gemiddeld voor zo'n € 25 naar het centrum brengen. De rit duurt ongeveer een kwartier. 's Avonds, in het weekend en op feestdagen is de taxi iets duurder.

Handig weetje: ben je tijdens jouw verblijf in de stad ook van plan om onder meer de Real Alcázar te bezoeken, dan is de Sevilla City Pass een aanrader. De City Pass kost € 71 en geeft je toegang tot het Alcázar, een rondvaart op de Guadalquivir, tickets voor de Hop on Hop Off Bus, verschillende kortingen op bezienswaardigheden in de stad en een privétaxi die je van de luchthaven naar jouw hotel (en terug) brengt.

Ter plaatse

Sevilla is best compact en kan je eigenlijk gemakkelijk te voet verkennen. Wil je toch snel van punt A naar B, dan kan je gebruikmaken van het uitgebreide busnetwerk, dat ook door locals heel veel gebruikt wordt. Aan de meeste bushaltes kan je met jouw smartphone bekijken wanneer de eerstvolgende bus zal aankomen. www.tussam.es

Sinds 2009 heeft Sevilla ook een metronetwerk van één lijn met drie zones. Een retourticketje kost tussen € 2,70 (binnen één zone) en € 3,60 (drie verschillende zones), voor een enkele rit betaal je maximaal € 1,80. Ben je van plan regelmatig de metro te gebruiken, dan is een dagpas de goedkoopste oplossing. Die kost € 4,50 en laat je toe om gedurende 24u onbeperkt de metro te gebruiken. www.metro-sevilla.es

Nuttige websites

Via de officiële website van de toeristische dienst van Sevilla www.visitasevilla.es vind je praktische informatie en tips voor jouw bezoek aan de stad.

Eens ter plekke is de Sevilla Tourism App voor jouw smartphone een handig hulpmiddel. Die geeft je uitgebreide info over bezienswaardigheden, events, shopping, enzovoort. Je komt ook meer te weten over de geschiedenis van de stad en haar monumenten. De app is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Voor een boeiende stadswandeling langs de vele hotspots van de stad, surf je naar www.reisroutes.be.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord