Terug naar overzicht

Shopping in Madrid: pick your neighbourhood

Winkelen in Madrid staat garant voor een overvloed aan keuze tussen winkels, van kleine artisanale producenten tot internationale ketens. Of je nu wil shoppen tot je er bij neervalt of het wil combineren met de culturele hoogtepunten: wij nemen je mee naar onze favoriete shoppingwijken (barrios) in Madrid.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Malasaña

Deze kleurrijke wijk is een van de hipste in Madrid en ligt nabij de Plaza del Dos de Mayo. De barrio wordt officiaal aangeduid als ‘Universidad’. Verwacht je aan Boheemse sferen in dit door de Madrileños geliefd district. Je vindt hier vooral vintagewinkels, kleinschalige designwinkeltjes, platenzaken en alles ertussenin. Lunchen en dineren kan in de vele verrassende eetboetiekjes, steeds ook weer met die Boheemse twist. Als de nacht invalt, transformeert de barrio tot een alternatieve partyscene.

Metrostations: Noviciado en Tribunal

Gran Vía

Over een afstand van 1,3 km is de Gran Vía de meest populaire winkelstraat van Madrid. Jaarlijks komen er maar liefst 10 miljoen shoppers een nieuwe outfit kiezen in een van de internationale concerns. Grote merken als Zara, New Balance en Adidas zijn hier net als de luxemerken ruim vertegenwoordigd.

Metrostations: Callao, Gran Vía en Plaza de España.

Calle de Serrano en Salamanca

De noord-zuidas van de stad, tussen het Plaza de la Independencia en Plaza de la República del Ecuador, doorkruist de mondaine barrio Salamanca. Meer dan 2.000 bomen flankeren de straat, waardoor het gezellig (window)shoppen is. Designers van over de wereld vestigden hun boetiekjes maar al te graag langs de Calle de Serrano. Denk maar aan luxe merkwinkels en flagship stores van vermaarde designers. Ook in Salamanca bevinden er zich een heel resem shopmogelijkheden. Het Plaza de Colon met het Columbusmonument en de grootste Spaanse vlag zorgt voor een welkome afwisseling tussen cultuur en shoppen.

Metrostations: Serrano en Velázquez.

La Latina

Het oudste stadsdeel van Madrid is eveneens de tweede belangrijkste ‘Boheemse wijk’ van de stad. Er bevinden zich verschillende vintage stores en conceptboetiekjes in de kronkelende straatjes. Op zondag kun je dan weer rondsnuisteren op de vlooienmarkt op het plein El Rastro.

Metrostation: La Latina.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord