Terug naar overzicht

Shopping in Rotterdam

  • De Witte de Withstraat

Rotterdam is een up-and-coming winkelstad, met verschillende wijken die uitpakken met hippe shops en leuke eetplekjes. We geven je graag een overzicht.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie
  • Kralingen

Kralingen

De statige herenhuizen en villa‘s van de voormalige elite liggen verscholen in deze groene, rustige omgeving. Het ‘shoppingdistrict’ van Kralingen bevindt zich aan de Lusthofstraat, op slechts een tiental minuten fietsen van het stadscentrum. Je vindt er een brede waaier aan concept stores, van haute couture in LOFtot vintage brocante in House of Seasons.

  • De Witte de Withstraat

Witte de Withstraat

Dit is het bruisende hart van het stadscentrum. Tussen het Museum Boijmans van Beuningen en de Leuvehaven met het Maritiem Museum vind je verschillende populaire cafés, restaurants, winkeltjes en kunstgalerijen. Vooral laatstgenoemde zijn met Cobra Rotterdam en Galerie Ecce de moeite waard om kunst te scoren. Verder vind je exclusieve lingerie in de winkel van Marlies Dekker, de hipste schoenen koop je dan weer bij Goliath. Geen shopaholic? Trek dan naar het café Witte Aap, de betere studentikoze kroeg in de straat.

  • De Koopgoot

Koopgoot

De naam zegt het al: je winkelt hier naar hartenlust onder het straatniveau. Ruim veertig winkels, waaronder een groot deel gevestigde merken, zijn gevestigd in deze verkeersvrije as. De Koopgoot spreekt ieders budget aan, of je nu basics bij H&M en Zara zoekt of je uitkijkt naar een exclusief stuk van Lacoste. Andere bekende lifestyleketens, waaronder Lush, Hema en Holland & Barrett zorgen voor een goede mix opdat je met een goedgevuld shoppingmandje naar huis kan keren.

  • Het Oude Noorden

Oude Noorden

Deze volkse wijk heeft haar tweede adem gevonden. Na een stevige facelift groeit de wijk uit tot een van de hippere buurten van Rotterdam. Creatieve ondernemers, foodmakers en jonge inwoners zorgen voor een hippe atmosfeer. Je vindt er verschillende speciale winkels zoals de whiskywinkel Whiskybase, Koek & Pan voor taart en pasteitjes en de bloemenwinkel Opfleuren. Je garderobe upgraden doe je met de vintage en tweedehands kledij van Margootje Vintage en ReShare Store.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord