Sneeuwplezier met de kids

Scroll naar beneden

Op wintervakantie gaan met kinderen is de laatste jaren een pak eenvoudiger geworden. Heel wat ski- en sneeuwbestemmingen bieden kinderprogramma's en -animatie aan, waardoor je als ouder zorgeloos naar de pistes trekt en keuze hebt uit tal van leuke activiteiten die je samen met de kids kan doen.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Achtbaan in de sneeuw

"Lass' sausen!" wordt deze winter het nieuwe motto in het Oostenrijkse Alpbachtal. Met de gloednieuwe Lauser Sauser zoef je aan maximaal 42 km/u over een traject van 1,4 km zo'n 134 meter naar beneden. Hoogtepunt van de achtbaan is de 'loop', een spectaculaire bocht die zo'n 18 meter boven de begane grond staat en meteen ook de hoogste in Oostenrijk is. De attractie blijft de hele winter open en zorgt ongetwijfeld voor heel wat plezier en adrenaline bij jong en oud. Je vindt de Lauser Sauser bovenaan de Wiedersbergerhornbahn in Alpbach. Een ticketje kost tussen de 5 en 7 euro. Meer info via www.austria.info.

Ravotten en glijden in Tsjechië

Het Tsjechische Lipno heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een echte familiebestemming in de sneeuw. Kinderen van alle leeftijd kunnen hier terecht. Voor de allerkleinsten is er Bambini Park, waar ze lekker kunnen ravotten. Elke dag wordt er een leuk programma voorbereid door Fox de Vos, de mascotte van het gebied. In Lipno vind je ook een kinderspeelveld met drie bewegende tapijten. Door middel van leuke rollenspellen leren kids hier ook op een speelse manier skiën. Even geen zin om op de latten te staan? Ga dan met het hele gezin naar het boomkroonpad, een uitkijktoren van 40 meter hoog vanwaar je met een glijbaan terug naar de begane grond komt. Bij slecht weer beleef je waterplezier in Aquaworld Lipno of in de indoor speeltuin. Meer info via www.lipno.info en www.czechtourism.com.

Winterwonderland Tirol

In het Oostenrijkse skiresort Serfaus-Fiss-Ladis worden er speciaal voor kinderen winterwonderlanden ingericht. Samen vormen deze kinderparadijzen maar liefst 1250.000 vierkante meter speelplezier. Onder meer tovertapijten, avonturenparcours, racepistes, een tubingbaan, een dierenpark en een indoor speeltuin zorgen ervoor dat je kids zich hier nooit vervelen. Zowel in Serfaus als in Fiss-Ladis is er kinderopvang voor de allerkleinsten voorzien. Geschoolde skileraren leren de oudere kinderen spelenderwijs skiën. 

Bezoek van de kerstman

Ook het Franse Les Arcs is een ski- en sneeuwparadijs voor kinderen. De kleinsten leren hier op een speelse manier de basistechnieken van skiën. Ook wanneer ze niet op de latten staan, zijn er tal van leuke activiteiten: de afgebakende speelzone Les Pingouins is een leuke winterspeeltuin met iglo's en sleeën. Voor de iets ouderen is er de spectaculaire toboganning, waarbij je in enkele originele sleeën 900 meter naar beneden glijdt terwijl je getrakteerd wordt op een heus licht- en klankspektakel. En zak je tijdens de kerstperiode af naar Les Arcs, dan krijg je op kerstavond misschien wel een cadeau van de kerstman! 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord