Terug naar overzicht

The Edible Country: zoet, zout, Zweden

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

La Suède, douze points! Zweden scheert niet enkel hoge toppen op het Songfestival, maar zette zich de laatste jaren dankzij de New Nordic-revolutie ook stevig op de culinaire kaart. Visit Sweden en vier Zweedse Michelin-sterrenchefs sloegen de handen in elkaar om de natuurpracht, uitgerekend de bron van al het lekkers, om te toveren tot het grootste openluchtrestaurant ter wereld. Op zeven afgelegen locaties in Zweden zijn handgemaakte houten tafels geplaatst: van de gepolijste rotsen van de Stockholmarchipel, via Lapland tot de wouden van Småland. Deze onvergetelijke ervaring is voor een volle dag gratis te boeken. Je doet er goed aan om ze te upgraden met een mand ingrediënten, kookkit - inclusief recepten en materiaal - en/of hulp van een professionele chef. Natuurlijk kan je er altijd een volledige DIY-kookdagje van maken door zelf in de natuur op zoek te gaan naar de verschillende ingrediënten. De typische Zweedse gerechten op het seizoensmenu zijn namelijk zo samengesteld dat je alles in de bossen, in het meer of in de zee kan terugvinden. Is de tafel die je wil volgeboekt? Niet getreurd, want Zweden biedt meer dan 400.000 km² open natuur die dankzij het allemansräten (allemansrecht) vrij toegankelijk is om er je eigen potje te koken. Meer info over vind je via www.visitsweden.com/ediblecountry en www.bookatable.co.uk/theediblecountry.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord