Terug naar overzicht

Tip in België: Domein Bokrijk

  • © Luc Daelemans

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

Het provinciaaldomein Bokrijk staat vooral bekend voor zijn openluchtmuseum. Hier ontdek je hoe we honderd jaar geleden leefden en werkten. Je waant je even in het jaar 1913 en acteurs zorgen voor een nóg echtere beleving. In de ateliers kun je zelf onder andere brood en potten bakken. In een ander deel van het park werd alles precies ingericht zoals in de jaren zestig. Daarnaast beschikt het domein ook over een uitgestrekt bos met een speeltuin en arboretum, een museum van bomen en planten. Het is ook hier dat je met je fiets door het water kan rijden zonder nat te worden, deze unieke plaats werd door Time Magazine zelfs uitgeroepen tot een van de top 100-plekken ter wereld. Meer info via www.bokrijk.be.

Kostprijs: Volwassenen €12,5, senioren €10,5, 3-12 jaar €2, jonger dan 3 jaar gratis.

Reserveren: Op voorhand reserveren is momenteel verplicht. Check de website voor aanpassingen en updates.

Insider tip: Naast Bokrijk ligt het Domein Kiewit. Het natuurpark heeft verschillende vijvers, een kinderboerderij, een knuppelpad door de bomen en een uitkijkhut. Meer info via www.hasselt.be.

Logeren in de buurt: B&B Lavendine Pure telt 20 gezellige kamers ingericht met aardetinten. Iedere kamer heeft een eigen badkamer en zithoek en sommige kamers kunnen zelfs verbonden worden indien gewenst. Bij goed weer kan je een duik nemen in de ecologische zwemvijver. Vanaf €170 per nacht, reserveren via www.lavendinepure.be.

Eten in de buurt: Aan het water, net buiten het centrum van Hasselt, ligt restaurant Taratata. Het heeft een hip industrieel interieur en de gerechten zijn er van hoog niveau. De zelfgemaakte gemberlimonades zijn er te koop in flessen. Meer info via www.taratata.be.

  • © Melissa Milis

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord