Tips om snel en efficiënt een luchthaven te bezoeken

Scroll naar beneden

Voor een ervaren zakenreiziger levert de luchthaven vaak geen stress meer op, hij kent alle trucjes om zonder problemen zijn weg te vinden op diverse luchthavens. Als je minder reist en je soms wel eens zorgen maakt, zeker als je moet overstappen, lees dan eens de volgende tips. Welkom op de fast lane!

1. Regel je boardingpass thuis 

Het is vandaag de dag bij vrijwel iedere luchtvaartmaatschappij mogelijk om thuis je boardingpass te printen of bijvoorbeeld op je smartphone downloaden. Op deze manier hoef je niet in de rij te wachten en kun je vaak ook nog je zitplaats in het vliegtuig zelf kiezen.

2. Check je bagage zelf in 

Op de meeste luchthavens heb je tegenwoordig ‘drop off’ zuilen. Hier kun je inchecken als je dat nog niet thuis hebt gedaan en ook meteen je bagage afgeven voor het ruim. Er staat zelden een rij voor een zuil, de hele procedure kost hoogstens een paar minuten. Daarna kun je meteen naar de douane voor de controle van je handbagage.

3. Bereid je voor op de douanecontrole 

Op veel luchthavens is de controle streng. Een goede voorbereiding maakt alles eenvoudiger. Draag bijvoorbeeld schoenen die makkelijk aan en uit kunnen ingeval je ze uit moet doen. Stop zaken als je horloge en sieraden alvast in je handbagage. Neem geen vloeistoffen mee, tenzij exact volgens de voorschriften van de luchtvaartmaatschappij.

4. Overweeg een priority-ticket 

Zeker als je een overstap hebt met relatief weinig tijd tussen de vluchten, is een priority-ticket een goede optie. Hiermee vermijd je de drukke passages en krijg je dezelfde behandeling als passagiers met een business class ticket. Een ideale manier om tijd te winnen. Deze tickets zijn op veel luchthavens beschikbaar. De naam is vaak verschillend en ze zijn digitaal of op de luchthaven te koop. Heb je een American Express® Platinum kaart? Dan kun je altijd gebruikmaken van de Fast Lane op Brussels Airport. Ook als Platinum bijkomende kaarthouder, wat je gratis kunt worden, kun je zonder extra kosten via de Fast Line reizen. Handig! 

5. Neem altijd een creditcard mee 

Er zijn inmiddels diverse betaalopties en ook op luchthavens worden deze vaak aangeboden, maar niet overal. Het kost erg veel tijd als je op zoek moet naar een alternatieve manier van betalen, zeker als je onder tijdsdruk staat. Kies om die reden voor een creditcard die wereldwijd wordt geaccepteerd. Als lid van American Express®, heb je het extra voordeel dat je hierdoor meteen spaart voor het Membership Rewards® programma.

6. Check vooraf de verwachte drukte op de luchthaven 

Op de homepagina van de luchthaven vind je tegenwoordig vrijwel overal een inschatting van de  drukte op de dag dat je gaat reizen. Dat geeft al een goede indicatie hoeveel tijd je voor vertrek aanwezig moet zijn om zonder stress te kunnen boarden. Let ook altijd op het nieuws.

7. Gebruik gratis apps 

Er zijn er inmiddels tientallen: apps die je gratis nuttige informatie geven over de luchthaven, jouw vlucht of andere zaken die jouw reis makkelijker kunnen maken. Daarvoor moet je dan wel wat reclame doorstaan.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord