Terug naar overzicht

Travel update: de meest exclusieve expeditie en meer reistips voor de toekomst

 • Reeve Jolliffe

Om de week selecteren we opvallend, inspirerend en interessant reisnieuws uit de actualiteit. Een mooi cultureel project in een toffe stad, een coole travel video, onverwachte logeeradresjes of ander uniek nieuws uit de reissector: we bundelen het hier graag voor je.

 • Goodbye redactie
  TekstGoodbye redactie
 • Birdbox: Livit, Noorwegen

 • Bloesems in Washington DC

  © Steven Heap / Getty Images
 • Expeditie naar Challenger Deep, 10.928 meter onder de zeespiegel

  © Reeve Jolliffe/EYOS Expeditions

Logeren in een vogelnestje is de allernieuwste logeertrend. Het Noorse Livit bevestigt waar de Scandinaviërs zo goed in zijn: moderne design die opgaat in de natuur. Momenteel bevinden de birdboxes zich op twee locaties in Zuidwest-Noorwegen. Die van Fauske biedt prachtig zicht over de Førdefjord, terwijl je in Langeland in volle winter meteen na het ontbijt je ski’s kan aanbinden.

 

Wat is er mooier tijdens deze periode van het jaar dan bloeiende kersenbloesems te gaan spotten. Washington DC moedigt liefhebbers nu aan om de bloesems online te bewonderen, aan de hand van de bloomcam of via het virtuele bloesemfestival. Als je omwille van het uurverschil toch 's nachts arriveert in Washington, dan kan je dichter bij eigen huid ook de bloesems in Vlaams-Brabants online spotten. 

 

Bucket List Material. We kunnen deze expeditie naar Challenger Deep, 10.928 meter onder de zeespiegel en daarmee het diepste podumpunt van de oceaan, niet anders woorden. Binnenkort kan je dankzij EYOS Expeditions deelnemen aan de méést exclusieve expeditie ter wereld: tot vandaag zetten meer astronauten een voet op de maan dan dat er mensen de bodem van de oceaan bereikten.

 

 • Panorama over Zwitserland

  Marco Meyer

Liever virtuele berglucht opsnuiven? Dat kan via panorama.myswitzerland.com, waar je op verschillende Alpenlocaties kan genieten van een 360 graden panorama.  Jungfraujoch, Mount Rigi en zes andere duizelingwekkende hoogtepunten staan garant voor stille wow-momentjes van achter je computerscherm.

 

The Guardian lijst tien bestemmingen in Europa die niet kunnen wachten om ontdekt te worden. De longread inspireert met stuk voor stuk ongekende plekjes, ver weg van massatoerisme - al is Spa geen onbekend terrein voor ons.

 

Droom nu, reis later. ‘Blijf in uw kot’ en tover je viermurenruimte om tot je tijdelijke vakantiestulpje met 100 zomerse reishits die de Goodbye-redactie verzamelde in deze Spotifylijst. Eentje om volledig grijs te draaien.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

 • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
 • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
 • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord