Ultieme alpine charme in Kitzbühel

Scroll naar beneden
Kitzbühel

Met een skitraditie van maar liefst 125 jaar mag je Kitzbühel gerust zien als een van de geboorteplekken van de wintersportvakantie. Maar dat de stad nog veel meer te bieden heeft, is een understatement. Maak kennis met de vele troeven van gastvriendelijk Kitzbühel!

 • Goodbye redactie
  TekstGoodbye redactie

Lange winters, hoge sneeuwzekerheid, knappe pistes en een vlotte bereikbaarheid: dat Kitzbühel een nagenoeg perfect skioord is, luidt geen toeval. De traditie gaat hier zelfs meer dan 125 jaar terug in de tijd: in 1893 werden de eerste sporen in de sneeuw op de Kitzbüheler Horn getrokken. Kitzbühel is bovendien de geboorteplaats van de wereldbeker alpineskiën, en de legendarische Hahnenkamm-wedstrijd wordt hier nog jaarlijks georganiseerd. Met 234 kilometers aan uiteenlopende pistes is Kitzbühel ook voor de recreatieve skiër het perfecte skioord, ongeacht jouw ski-ervaring. Even nood om uit te blazen? In de meer dan 60 skihutten ervaar je de typische Tiroolse gastvriendelijkheid. Het is dan ook geen toeval dat Kitzbühel in 2015 verkozen werd tot 's werelds beste skiresort, en nu al vijf jaar op rij de prijs van beste skiplek van Oostenrijk in de wacht wist te slepen.

 • Kitzbühel Tourismus - Michael Werlberger
 • Kitzbühel Tourismus - Michael Werlberger
 • Kitzbühel Tourismus - Michael Werlberger

Meer dan skiën

Maar ook wie er niet veel voor voelt om op de latten te staan, verveelt er zich geen moment. Bewonder de prachtige streek tijdens een winter- of sneeuwschoenwandeling en ontdek samen met een gids geheime plekjes. Of kies voor een fakkel-, zonsondergang- of vollemaanwandeling en maak kennis met de meest sfeervolle kant van Oostenrijk.

Of je nu zin hebt in stevige traditionele kost na een zalig dagje op de latten, of meer voelt voor internationale haute cuisine: in Kitzbühel zit je goed voor culinaire verwennerij. In de gezellige straatjes van de meer dan 700 jaar oude stad vind je ook nog eens tal van delicatessezaken. Diezelfde straten vormen daarnaast ook het decor voor een heerlijke shoppingbeleving. Je vindt hier zowel boetiekjes, internationale ketens als Tiroolse handwerkkunst.

Of je nu een hele dag op de latten gestaan hebt, genoten hebt van een wandeling of net bent gaan shoppen: eens zalig ontspannen is altijd een goed idee. Dat doe je in een van de talrijke spa's, in een van de gezellige bars of zelfs in het casino.

 • Kitzbühel Tourismus - Michael Werlberger
 • Kitzbühel Tourismus - Michael Werlberger
 • Kitzbühel Tourismus - Markus Mitterer
 • Foto West - Christian Winkler

Kitzbühel beleven

Van verveling is er in Kitzbühel alvast geen sprake, want naast het grote winteraanbod zijn er ook tal van events. Een van de hoogtepunten is de Kitzbüheler Advent, de traditionele kerstmarkt in de historische binnenstad. Januari staat dan weer in het teken van wintersport: eerst is er de Snow Polo-wereldbeker, een week later gevolgd door de legendarische Hahnenkamm. Op reis met jouw kroost? Dan kan een bezoek aan het wildpark in Aurach, het sportpark of zwembad Aquarena niet ontbreken!

Meer weten?

Heb je ook zin gekregen in een heerlijk winters verblijf in Kitzbühel? Alle informatie over deze prachtige stad vind je via wintervakantie.kitzbuehel.com.

Copyright headerfoto: Kitzbühel Tourismus

 

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

 • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
 • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
 • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord