Terug naar overzicht

Vakantie in een glas: Cocktails van over de wereld

Droom je ook van een exotische ontsnapping? Hoewel reizen deze zomer misschien beperkt blijft, hoeft een creatief cocktailuurtje dat niet te zijn. Van Tokio tot Mexio-Stad en Maui, deze acht cocktails nemen je mee op een reis rond de wereld.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Rob Roy, New York City, VS

Als je verlangt naar de felle lichten en drukke straten van de Big Apple dan is de Rob Roy - vergelijkbaar met een Manhattan maar gemaakt met Schotse whisky – the next best thing. Deze klassieke cocktail, uitgevonden in 1894 door een barman in het Waldorf Astoria hotel, combineert whisky met zoete vermout en een scheutje Angostura bitters.

Ingrediënten:

  • Whiskey
  • vermouth
  • Angostura bitters
  • cocktailkers om af te werken

Deep Cove Cocktail, Vancouver, Canada

Nog eens zin om in een helder blauwe zee te zwemmen? De Deep Cove cocktail is een knipoog naar de geboorteplaats van de cocktail, Vancouver, de stad aan zee. Het kunstwerk in een glas werd uitgevonden door Botanist, een cocktailbar geïnspireerd door chemie. De verfrissende Deep Cove cocktail mixt Island Gin, duindoornlikeur en blauwalgensiroop en wordt geserveerd op een stuk lokaal geproduceerd drijfhout.

Ingrediënten:

  • Island gin
  • duindoornlikeur
  • blauwalgensiroop
  • limoensap en een snuifje zout
  • afgewerkt met komkommer

Merriman's Mai Tai, Maui, Hawai

Met deze cocktail wordt je in een slok naar Maui, Hawai gekatapulteerd. Deze “aloha in een glas” is gemaakt met witte en bruine rum van de lokale distilleerderij Hawaii Sea Spirits, macadamianoten ofgeatsiroop, orange curaçao en gegarneerd met honing-lilikoi-schuim waardoor het zowel een lichte zoete als zure toets krijgt.

Ingrediënten:

  • Kula Organic witte Rum
  • Kula donkere Rum
  • Orgeat siroop
  • Bols Orange Curacao
  • Limoensap
  • Honey Lilikoi schuim

Aguacate, Mexico City

Als je zelf niet bij een mezcaleria in Mexico-Stad geraakt, kun je nog altijd thuis experimenteren met mezcal, de neef van tequila. Om de sterke agave smaak juist te drinken moet je er eerst aan ruiken voor je hem proeft. Na het drinken neem je een hap uit een sinaasappel besprenkeld met wormzout. In de bars in Mexico City wordt de sterke smaak verzacht met een Aguacate cocktail, gemaakt van avocado en braambessen.

Ingrediënten:

  • Avocado
  • Licor 43
  • ananassap
  • arabe natural
  • limoensap
  • Mezcal Espadin Reposado
  • Braambessen en basilicum om af te werken

Coco Tostado Mojito, San Juan, Puerto Rico

Heb je piña colada’s maken onder de knie en bent je nu opzoek naar een stapje verder? Breng Puerto Rico bij je thuis met de nationale geest van het eiland: witte rum en een mix van verse muntblaadjes, limoensap, rietsuikerstroop en geroosterde kokosnoot - geblend tot een bevroren droom.

Ingrediënten:

  • Verse munt
  • Puerto Ricaanse witte rum
  • Limoensap
  • Rietsuiker
  • Ijs
  • Geroosterde kokosnoot

Sailor's Negroni, Milan, Italië

De Negroni werd meer dan 100 jaar geleden geboren in een café in Florence en wordt ondertussen in bars over de hele wereld geserveerd. De cafébaas Flavio Angiolillo maakte van een simpele cocktail bestaand uit gin, vermout en Campari iets unieks. Hij verving de gin door koffielikeur en voegde er Mexicaanse mezcal aan toe.

 

Ingrediënten:

  • Campari
  • Vermouth del Professore
  • Koffielikeur
  • Mezcal

Chacha Sour, Tbilisi, Georgië

Chacha, de nationale likeur van Georgië, is een sterke drank gemaakt van de druivenresten van de natuurlijke wijnbereiding. De Lolita-bar in Tbilisi combineert nieuwe en oude werelden met hun Chacha Sour, een combinatie van chacha, water, suiker, citroen en een paar druppels eiwit die deze gedurfde, lokale likeur verzacht.

Ingrediënten:

  • Chacha
  • Limoensap
  • Suikersiroop
  • eiwit

Gothic and Lolita, Tokyo, Japan

Deze cocktail werd geïnspireerd en bedacht in de trendy wijk Harajuku in Tokio. Trunk Hotel's lokaal geïnspireerde Gothic en Lolita mixt een onverwachte combinatie van met citroengras doordrenkte gin en sojamelk met chocolade en maakt het af met een laagje kinako-sojabonenpoeder en eetbare gedroogde rozen. Deze volwassen chocolademelk speelt in op de zoete en donkere cosplaytrends in een van 's werelds beroemdste modedistricten.

Ingrediënten:

  • Chocolade soyamelk
  • met citroengras doordrenkte gin
  • Kinoka-sojapoeder
  • eetbare gedroogde rozen

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord