Terug naar overzicht

Vangst van de dag: duurzame knuffelfleece van VAUDE

De Goodbye-redactie zet wekelijks een product in de kijker dat jouw avonturen beter, makkelijker, leuker of spectaculairder kan maken. Deze week: de warme en duurzame knuffelfleece van Vaude.

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

De Women's Elope Fleece Jacket van VAUDE is gemaakt uit biologisch afbreekbare hout-cellulosevezels en gerecycled polyester. Al sinds 2017 werkt Vaude met biologisch afbreekbare houtvezels. Waarom dat zo voordelig is? Bij kledij gemaakt van synthetische materialen komen er tijdens iedere wasbeurt microvezels in de aarde terecht. Dat is niet het geval bij de fleecejassen van Vaude. Mocht er bij een wasbeurt toch wat vulling ontsnappen, dan breekt die vanzelf af na negentig dagen en vervuilt daarbij niet het milieu.

Maar een duurzame fleece hoort vooral ook lekker warm en gemakkelijk te zijn, dat weten ze ook bij Vaude. De natuurlijke materialen die gebruikt worden, zijn dan ook temperatuurregulerend en vochttransporterend. Daardoor blijven vieze geurtjes niet in de fleece hangen en hoef je hem dus minder vaak te wassen, wat ook weer positief is voor het milieu. De gladde buitenkant bestaat uit gerecycleerd polyester, de binnenkant is afgewerkt met zachte vezelpluisjes en is ook ideaal voor personen met allergieën of een gevoelige huid. Dé ideale outdoorjas dus voor iedereen die houdt van de natuur!

Voorlopig bestaat de fleece enkel in een vrouwenmodel in de kleuren cranberry, mars red en het turquoise riviera. Te koop via de website, €140.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord