Terug naar overzicht

Venetië: praktische info

Praktische info voor jouw trip naar Venetië!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Transport

Met Brussels Airlines vlieg je vanuit Brussel rechtstreeks naar Venetië, met Ryanair vanuit Charleroi. Met Brussels Airlines land je op de luchthaven Marco Polo, de dichtste luchthaven van het stadscentrum. Ryanair vliegt op Treviso, met de wagen op een half uurtje van Venetië. Meer info via www.brusselsairlines.com en www.ryanair.com.

Venetië is een autoloze stad. Om van de Marco Polo-luchthaven naar het centrum te gaan, kan je een watertaxi, een bus of een gewone taxi nemen. De blauwde buslijn 5 naar Piazzale Roma is de vlotste manier om het centrum te bereiken. Aan de luchthaven kan je ook een abonnement op de vaporetto-waterbus nemen. Jouw verplaatsing van en naar de luchthaven zit hierbij inbegrepen. 

Ter plaatse

Eenmaal in het centrum is de vaparetto het meest efficiënte vervoermiddel. Lijn 1 voert je over het Canal Grande en beslaat zowat heel Venetië. Met een kaartje van € 7,5 kan je 75 minuten lang op en af. Ben je van plan om vaak een vaparetto te nemen, dan ben je goedkoper af met een kaart van 24, 36 of 72 uur. Hiervoor betaal je € 20, € 30 of € 40. Binnen de gekozen tijdspanne kan je dan onbeperkt gebruik maken van de vaporetti. Verblijf je een hele week in de stad? Een Biglietto sette giorni of 7-dagenkaart kost € 60. 

Kinderen jonger dan 6 varen gratis, ben je jonger dan 29 dan is de Biglietto tre giorni giovani of Three-day Young Person's Travel Card misschien iets voor jou.

Een kaartje koop je bij een van de vele ticketloketten in de stad, aan een van de automaten of op de boten zelf. Valideer je ticket aan de elektronische kaartlezers in de buurt van de vaporetto-platformen. 

Voor kortingen op zowel vervoer als allerlei bezienswaardigheden zoals kerken of musea is er de Venezia Unica tourist pass. Je kan de kaart zelf samenstellen op www.veneziaunica.it

Wil je het Canal Grande oversteken, loop dan gewoon naar een van de vier bruggen of neem een traghetto, een goedkope gondel. De oversteek (zonder rondvaart, dus) kost je ongeveer € 2, je kan op verschillende plaatsen langs het Canal Grande opstappen. 

Nuttige websites

Via de officiële website van de toeristische dienst van Venetie www.turismovenezia.it vind je heel wat praktische informatie. Voor een boeiende stadswandeling langs de vele hotspots van de stad, surf je naar www.reisroutes.be

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord