Terug naar overzicht

Vrijwilligersreizen naar Kenia en Tanzania

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Jobstop komt voor zijn vrijwilligersreizen met twee gloednieuwe bestemmingen in Oost-Afrika op de proppen. Draag je steentje bij in de Masai Mara stam in Kenia, een land dat volgens reistrends steeds populairder wordt in 2016. Monitor leeuwen van dichtbij of daal af naar Tanzania en leer de Moshigemeenschap Engels. Jezelf onderdompelen in hun levensstijl betekent niet enkel een culturele, maar ook een persoonlijke verrijking. 

Geef Engelse les aan Masai in Kenia

Haar ligging aan de voet van de Kilimanjaro, de hoogste berg in Afrika, maakt van Moshi een heuse trekpleister voor avonturiers. De gemeenschap herbergt een echte smeltkroes van mensen van verschillende culturen en achtergronden die samen leven en werken. In Moshi heerst een hoog analfabetisme doordat jong en oud onderwijs inruilen voor werk in de landbouw. Dit is waar jij kan helpen! 

Doorheen de week geef je Engelse les aan zowel kinderen als leerkrachten en draag je bij tot een rijke en aangename leerervaring. Met behulp van plaatselijke organisatie draag je bij aan de bewustwording van hiv/aids en ondersteun je vrouwen bij het verbeteren van hun positie binnen de gemeenschap. 

Tijdens de weekends vrij zijn om op avontuur te gaan. Op slechts enkele uren afstand van de stad vind je tal van prachtige natuurreservaten, zoals het Serengeti National Park en het Arusha National Park. Beklim tijdens je vrije tijd de Kilimanjaro of observeer de "big five" van dichtbij.

Word zelf een safari-expert in Tanzania!

Kenia grenst aan Tanzania en beschikt net als haar buurland over prachtige wildparken. Het land bulkt van adembenemende safaribestemmingen, waar het gebied Masai Mara met kop en schouders bovenuit steekt. In nauwe samenwerkingen met Masaigidsen en -experten leer je de streek beter kennen en krijg je een unieke inkijk in het leven van een safarigids.

Als vrijwilliger draag je bij aan het behoud van de verschillende diersoorten in het Masai Mara district. Ga op avontuur en breid je kennis uit over leeuwen, olifanten en cheeta's door onderzoek, dataverzameling en monitoring. Deel vervolgens jouw bevindingen met de Masai Mara stam in ruil voor participatie in het plaatselijke leven. De Masai is een nomadenstam die ondanks de modernisering erin slaagden om hun eeuwenoude tradities te bewaren. Deze reis biedt een uitgelezen kans om deze tradities van dichtbij te ervaren. Als je in de maanden van juli tot oktober gaat maak je ook nog eens "the Serengeti great migration", één van de 7 nieuwe wereldwonderen, vanop de eerste rij mee.

Meer informatie via www.jobstop.be

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord