Waar kan ik de mooiste bloesems bezichtigen?

Scroll naar beneden

Spring is in the air en dat wil zeggen dat het kerselaarseizoen er aankomt. Maar de bloeiende bloesems zijn maar van korte duur, dus je bent er best op tijd bij! Om je goed te kunnen voorbereiden geeft Goodbye je de beste locaties mee om de dromerige roze en witte kleuren te bewonderen. Zowel bij ons als in het buitenland!

  • Goodbye redactie
    Tekst & foto'sGoodbye redactie

Kyoto, Japan

Het begon allemaal in Japan. Daar zijn kersenbloesems een belangrijk deel van de cultuur. De Japanners hebben zelfs een term voor het aanschouwen van de kersenbloesems: hanami. Je vindt de kerselaars over heel Japan, maar in Kyoto zijn ze het meest betoverend. Het filosofenpad in de stad heeft zijn naam zeker niet gestolen, want het loopt tussen een rivier en een lange rij kerselaars, wat een schilderachtig plaatje als resultaat opbrengt! Ook het Maruyama-park zal je niet teleurstellen, waar je thee drinkt onder een plafond van bloesems.

Washington D.C., VS

In Amerika is Washington D.C. the place to be om kersenbloesems te bewonderen. De stad organiseert dan ook jaarlijks het Nationale Kersenbloesem Festival. Het festival start de laatste week van maart en duurt gemiddeld een maand lang, zolang de bloesems bloeien dus. Tijdens dit festival gaan tal van activeiten en optredens door waarbij de bloemen centraal staan. Maar naast de kerselaars wordt ook de vriendschap tussen Japan en de VS in de bloemetjes gezet. Hebben we al gezegd dat het allemaal in Japan begon? Wel, het waren dan ook de Japanners die in 1912 drieduizend kerselaars cadeau deden aan Washington en deze genereuze daad wordt jaarlijks op het festival gevierd.

Macon, VS

Kyoto en Washington mogen dan wel de twee bekendste bloesemsteden zijn, ze kunnen beide niet toppen aan Macon, in de Amerikaanse staat Georgia. Macon is de stad met de meeste kerselaars ter wereld en steekt met meer dan 350.000 (!) kersenbomen met kop en schouders boven de rest uit. Ook in Macon vieren ze de bloei van hun kersenbloesems met een festival. Hun bloesemfestival gaat door tijdens de laatste twee weken van maart en de Amerikanen noemen het evenement 'het meest roze feest op de planeet'. Tijdens het festival gaan verschillende shows en acitiveiten door, zoals een Miss Bloesemverkiezing. Het festival is al meermaals in de prijzen gevallen.

Sceaux, Frankrijk

In Parijs zelf bloeien er ook enkele kerselaars, maar het is vooral enkele kilometers ten zuiden van de Franse hoofdstad waar je je de ogen uitkijkt. Het stadspark van Sceaux wordt een maand per jaar helemaal omgetoverd in een roze sprookje. Perfect dus om tijdens een citytrip in Parijs even te ontsnappen aan de drukke stad en deze bloesems in een rustige omgeving te aanschouwen!

Sint-Truiden, België

Maar waarom ver reizen als het ook dichtbij kan? Want ook in ons land kan je de bloemen bezichtigen. In de Haspengouwstreek bloeien de kerselaars op veel plaatsen en er zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld om van al dit moois te genieten. In Sint-Truiden kan je zelfs kamperen tussen de bloesems of iets verfrissends drinken in een van de bloesembars. Op de toeristische website van de streek is er een bloesemmeter geïnstalleerd waar je online updates kan volgen over de toestand van de bloemen. Normaal gezien start de bloei van de roze kersenbloesems rond midden april, maar hou dus zeker de bloesemmeter in de gaten voor je een bezoekje brengt aan deze wondermooie streek!

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord