Terug naar overzicht

Weekendje weg naar EuroParcs Zilverstrand

  • © EuroParcs

Een leuke vakantiebestemming hoeft helemaal niet ver te zijn. Onlangs vertoefden we in EuroParcs Zilverstrand, gelegen te Mol. Wil je er even tussenuit? Dan is dit de perfecte plaats!

  • Yaa-Ode Ansa
    TekstYaa-Ode Ansa

welkom bij europarcs!

EuroParcs Zilverstrand is het ideale vakantiepark voor iedereen. Het park heeft buitenspeeltuinen en er is kinderanimatie voorzien. Gezinnen met kinderen zijn hier van harte welkom. Alles wat je nodig hebt om van een zalige vakantie te genieten, vind je in dit vakantiepark: een prachtig zandstrand, Turks stoombad, golfbaan, ruim binnenzwembad en nog veel meer. Hier beleef je het ultieme vakantiegevoel.

Geen zin om te koken? Ga dan eens langs bij Brasserie Julia’s, waar je geniet van heerlijke maaltijden. Op de kaart vind je Belgische klassiekers met onder andere frieten met stoofvlees of een vispannetje. Naast de brasserie ligt een minisupermarkt waar je boodschappen kan doen. Daarbovenop is er een geweldige ontbijtservice. Vul het ontbijtformulier in en jouw ontbijtmand staat de volgende ochtend klaar. Smakelijk!

Het vakantiepark bevindt zich in Mol, in het hart van de Kempen. Deze gemeente heeft tal van fietsroutes die je doorheen de schoonheden van de natuur nemen. Liever wat culturele ontspanning? In het Jakob Smitsmuseum bezichtig je in de voormalige pastorie van Mol-Sluis meesterwerken van de schilder Jakob Smits. Benieuwd naar hoe kloosterlingen leven? Bezoek het Abdij van Postel, waar een gids je op sleeptouw neemt doorheen de thuishaven van de Norbertijnen, volgelingen van de Heilige Norbertus.

EuroParcs Zilverstrand is vlot bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Indien je met de trein komt, neem je de bus naast het station en ben je binnen 30 minuten bij EuroParcs Zilverstrand.

  • Een gezellige kiezel lodge voor 6 personen

    © EuroParcs
  • Moderne glampingtent met een uitgeruste keuken

    © EuroParcs
  • Bovenste slaapkamer

    © EuroParcs
  • Ruime badkamer

    © EuroParcs
  • Prachtig uitzicht voor de tent

    © Yaa-Ode Ansa

De start van ons weekendje weg

Vrijdag vertrokken we voor een weekendje naar EuroParcs. We werden vriendelijk onthaald en kregen wat meer informatie over het park en wat er rondom te beleven valt. Eenmaal we de sleutel hadden, gingen we meteen naar onze glamping tent.

Nog nooit gehoord van glamping? We leggen het je kort even uit. Glamping is een samenstelling van ‘glamour’ en ‘camping’. Bij glamping ga je kamperen, maar geniet je van extra comfort.

EuroParcs biedt verschillende soorten glamping tenten aan. Wij verbleven in een kiezel lodge, een ruime en moderne glamping tent. Er lag een welkomstpakket klaar met onder andere wc-papier, afwasmiddel en een afwasspons. Ook lagen er keuken- en badhanddoeken, dekens, kussens en bedlinnen klaar. De matrassen waren van topkwaliteit en lagen zalig. De keuken was volledig uitgerust en zelfs schoonmaakmateriaal was aanwezig. Kortom, alles werd voorzien!

De tent beschikte over een terras met een prachtig uitzicht op het water. Dit is de perfecte plek om te ontbijten of om even te ontspannen. Voor de tent is er een steiger die naar het water leidt.

Op ontdekking in het park

EuroParcs Zilverstrand heeft, behalve een groot natuurbad, nog veel andere dingen te bieden. Er zijn verschillende manieren om het park te ontdekken. In het vakantiepark kan je zowel een gewone als een elektrische fiets huren, of zelfs een e-chopper. Een e-chopper is een laagzittende scooter die 100% elektrisch is en geen uitlaatgassen uitstoot.

Bij prachtig weer kozen wij ervoor om met een e-chopper van Eurowheelz doorheen EuroParcs Zilverstrand te rijden. Ik moet wel toegeven dat ik een beetje bang was om ermee te rijden. Ik had namelijk nog nooit op een motor gezeten, laat staan ermee gereden. In het begin was het dus wat wennen, maar eenmaal ik het onder de knie had, cruisete ik probleemloos door het park. Bijna iedereen die we passeerden, gaf ons een glimlach of zwaaide naar ons. De sfeer in dit park zit helemaal goed!

Hierna besloten we om een duik te nemen in het zwembad. Niets is beter dan na een ritje met de e-chopper even te gaan zwemmen en tot rust te komen in een Turks stoombad. We eindigden onze dag met een diner bij Brasserie Julia’s dat zich tegenover het zwembad bevindt. Wat hebben we hier on-ge-loof-lijk lekker gegeten. Een echte aanrader!

We trekken erop uit

EuroParcs vakantieparken bevinden zich steeds op de beste locaties, in regio’s waar veel te beleven valt. Voor EuroParcs Zilverstrand is dit niet anders. Met de fiets of auto geraak je vlot bij de toeristische attracties in de buurt, bv. Het Nationaal Park Hoge Kempen, Zilvermeer, GlazenHuis, Plopsa Indoor en Pakawi Park.

Zaterdag was het stralend weer en besloten we om naar Zilvermeer te gaan. We huurden een elektrische fiets van CycleShare en een e-chopper van Eurowheelz. Het Zilvermeer ligt trouwens op een kwartier fietsen van Europarcs Zilverstrand. Tijdens onze kleine fietstocht passeerden we mooie groene landschappen en de Zilvermeerhaven Port Aventura. Hier kan je allerlei soorten watersporten beoefenen: zoals zeilen, surfen en suppen. Ook spot je hier indrukwekkende jachten.

Het eerste wat ons opviel toen we aankwamen bij Zilvermeer was het parelwitte strand en helder water. We kregen direct een vakantiegevoel en er zijn hier tal van activiteiten! Wie wil, kan roetsjen van de waterglijbanen op het meer. Voor de avonturiers onder ons is er een indrukwekkend zipline-parcours. Hiervoor dien je twee weken op voorhand een reservatie te maken.

Heb je hoogtevrees, maar wil je toch een adrenalinekick? Leef je dan uit op de kartbaan. Doe je het liefst wat rustiger aan? Dan kan je hier ook golfen of waterfietsen. Wij kozen ervoor om te gaan waterfietsen op het heldere meer.

Zondag bezochten we het GlazenHuis, een museum gelegen in het centrum van Lommel. De naam verraadt al wat er te zien is: prachtige glazen kunstwerken in alle soorten kleuren en vormen. Er waren drie exposities. Op het gelijkvloers had je de expositie ‘Chinese Whispers’ van de internationale glaskunstenares Erin Dickson, op de eerste verdieping de expositie ‘A world of sand’ van Nadine Sterk en Lonny van Ryswyck. In de kelder was er de expositie ‘Transparency of Colours’ van de Academy of Arts Architecture and Design van Praag.

Naast beeldige projecten van studenten vind je in de kelder ook het atelier terug, waar glazen kunstwerken worden gemaakt. De glasblazers gingen zorgvuldig om met hun materiaal en werkten zeer nauwkeurig. We voelden de hitte van het atelier doorheen het ganse museum. Niet verrassend als je weet dat de ovens temperaturen hebben van meer dan 1200 graden.

 

Bekijk onze video over ons verblijf in EuroParcs Zilverstrand op de Instagrampagina van Goodbye.

 

PRAKTISCH

Wij verbleven in een kiezel lodge voor 6 personen vanaf 130,90 euro per 2 nachten.

De adressen

Info

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord