Terug naar overzicht

Wenen: praktische info

  • Toni De Coninck

Praktische info voor je trip naar Wenen!

Vervoer 

Met Brussels Airlines en Austrian Airlines vlieg je rechtsreeks van Brussels Airport naar de internationale luchthaven van Wenen, Wien-Schwechat Airport. De luchthaven ligt 18 km ten zuidoosten van Wenen centrum. Het stadscentrum is vanaf het vliegveld goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem de treinshuttle of CAT (11 € enkele rit) die dagelijks elk halfuur rijdt en je in een kwartier naar het centrum brengt, of terug. Info op www.cityairporttrain.com. Daarnaast kan je ook de gewone en goedkopere S-Bahn trein (de S7) nemen, die er ongeveer even lang over doet.

Ter plaatse

Bus, tram en metro zijn goed op elkaar ingesteld. Koop je een city ticket, dan combineer je bus, tram en metro met één ticket dat 24 uur (€ 7,60), 48 uur (€ 13,30) of 72 uur (€ 16,50) geldig is in heel Wenen. Voor een single ticket betaal je € 2,20. Wil je naast onbeperkt openbaar vervoer ook korting op musea, restaurants en bezienswaardigheden (210 trekpleisters in totaal), koop dan een Vienna Card (Wien-Karte) van € 13,90, € 21,90 of € 24,90 of een City Pass die een paar euro's goedkoper is en een iets beperktere selectie kortingen aanbiedt. Nog een voordeel: zodra je één Wien-Karte of City Pass koopt reist je zoon of dochter jonger dan 16 jaar gratis met je mee. Kaartjes zijn te koop in metrostations, krantenwinkels, bij de toeristische dienst en bij de ‘Wiener Linien’ verkooppunten in de stad, www.wienerlinien.at.

Ook met Uber kan je je in Wenen verplaatsen. Download de app en geniet van een gratis rit ter waarde van € 20 euro met de promocode "ubergoodbye". Meer info via www.uber.com.

Nuttige websites

Op de officiële website van de toeristische dienst van Wenen www.wien.info vind je alle nodige praktische informatie. Ook op www.citytrip.be staan heel wat leuke tips om te winkelen, lekker te eten of te logeren. En op de website www.reisroutes.be kan je twee gratis stadswandelingen downloaden, compleet met routebeschrijving, een handig kaartje en een voorstelling van de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. De wandelingen gidsen je door de historische binnenstad van Wenen, onder meer langs de gebouwen van de Habsburgers en het Museumkwartier. 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord