Terug naar overzicht

Whisky, kastelen en poëten: ontdek Schotland vanop de fiets

Schotland is op z'n best als je de ruige natuur intrekt en van dichtbij de heuvels, groene weiden en het verlaten landschap in je opneemt. Maar Schotland is meer dan enkel wondermooie natuur, zo bewijst deze driedaagse fietstocht. Op spoedcursus doorheen dit prachtige land!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Schotland mag met Edinburgh en Glasgow twee regelrechte parels van steden in huis hebben, toch is het in de eerste plaats de Schotse natuur die veel reizigers doet wegdromen. Op een gloednieuwe route van zo'n 135 km fiets op rustige, landelijke wegen maak je kennis met drie absolute peilers van Schotland en de Schotse cultuur: kastelen, poëzie en, uiteraard, whisky!

De Whisky and Burns Cycling Tour neemt je mee op een heerlijke driedaagse, mét gids, waarop je dagelijks zo'n 45 kilometer aflegt. De afgelegen wegen zijn ideaal voor rustige fietstochten en brengen je naar het hart van het Schotse platteland. Denk bossen, graslanden, kastelen en een opvallende stilte. Het is niet onlogisch dat deze streek als muze diende voor verschillende poëten en dichters. Één daarvan is Robert Burns, en tijdens jouw bezoek aan Dumfries mag een bezoek aan het Robert Burns Centre dan ook zeker niet ontbreken. Onderweg breng je ook een bezoek aan Caerlaverock Castle en Annandale Distillery, ontdek je het mysterie rond de stenen cirkel van 12 Apostles en geniet je van een deugddoend drankje in Wanlockhead, Schotlands hoogstgelegen dorp.

De fietstocht is geschikt voor elk type fietser, al zal je voor de weg naar Wanlockhead wel over een goede basisconditie moeten beschikken. Is dit toch niet echt jouw ding, kan deze rit voor jou aangepast worden. De tocht wordt georganiseerd door Galloways Cycling Company, dat onlangs de onderscheiding van 'Best Outdoor Experience' in West-Schotland kreeg. Breng je geen eigen fiets mee, kan je er bij de organisatie een huren. Voor de tocht betaal je € 478 per persoon, inclusief verblijven in vier- of vijfsterrenaccommodaties, ontbijt en bagagetransfers. Meer info via www.gallowaycycling.com.

 

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord