Wil jij gebruikmaken van de lounge op een luchthaven?

Scroll naar beneden

Er hangt een sfeer van geheimzinnigheid rond de lounge-ruimtes op vliegvelden, deze zijn immers alleen toegankelijk voor genodigden. De meeste passagiers brengen de uurtjes op een luchthaven een beetje zwervend door: nog wat spullen kopen in de winkels die vaak erg duur zijn, of een drankje of een hapje voor een flinke prijs. Het is niet het leukste deel van een vliegreis. Maar je kunt niet zomaar toegang tot een lounge krijgen. Of toch wel? In dit artikel lees je hoe ook jij in een lounge kunt plaatsnemen.

Wat zijn lounges eigenlijk? 

Op iedere luchthaven vind je lounges. Dit zijn speciale ruimtes waar de luchtvaartmaatschappijen hun passagiers in de watten leggen. Dat zijn in de eerste plaats mensen die met een businessclassticket vliegen, maar ook bijvoorbeeld frequent flyers die een speciale pas krijgen om binnen te komen. De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben een eigen lounge op luchthavens die belangrijk voor de onderneming zijn. Op Schiphol heeft Air France/ KLM een eigen lounge. Reis je via Brussel Airport, dan kom je bijvoorbeeld The Loft tegen van Brussels Airlines. Op de meeste luchthavens zijn er vaak ook lounges voor meerdere maatschappijen. Deze worden geëxploiteerd door zelfstandige partijen, die plaatsen verhuren aan de luchtvaartmaatschappijen.

Wat kan je verwachten in een lounge? 

De lounge is bedoeld om de gasten tot rust te laten komen en een beetje te verwennen. Je kunt er dan ook altijd luxe banken of fauteuils verwachten, waarin je comfortabel kunt wachten. Ook is er in het algemeen een hapje en een drankje beschikbaar. Dat wisselt echter per lounge behoorlijk. In het ene geval zijn er wat borrelhapjes zoals nootjes, kaas en vergelijkbare zaken. Er zijn echter ook lounges waar je een volledige maaltijd kan genieten op hoog niveau. Ook wat drankjes betreft is er verschil, maar op dat punt is het assortiment vaak ruim. 

Soms moet je voor alcoholische drankjes betalen (in de VS bijvoorbeeld). Daar word je dan discreet op gewezen, zodat jij je creditcard kan gebruiken. In de VS betaal je in de horeca nergens contant tenzij men je persoonlijk kent. In het algemeen is in een lounge alles gratis -of beter gezegd-, het zit in de prijs van een ticket begrepen. 

Wat kan je nog meer in een lounge verwachten en hoe krijg je toegang? 

Er zijn soms verrassende voorzieningen in een lounge, wat dacht je bijvoorbeeld van een douche? Je kunt ook op het vliegveld waar je aankomt even de lounge aandoen om je heerlijk te verfrissen na een lange vliegreis. Hiertoe moet je dan een toegangsbewijs voor de lounge kopen op diverse luchthavens. Gratis is het nooit, want dan zouden de lounges vollopen. De prijzen beginnen meestal vanaf €20, dit kun je voldoen met je creditcard. Heb je een American Express® Platinum kaart, dan heb je wereldwijd gratis toegang tot maar liefst 1.300 lounges. Als hoofdkaarthouder en als bijkomende kaarthouder kun je ook nog eens elk 1 gast meenemen naar de lounge. Informeer je op het vliegveld of gebruik de app Lounge Buddy om te informeren waar je terecht kan.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord