Terug naar overzicht

Wintersport: Zorgeloos naar de sneeuw

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Naar goede jaarlijkse gewoonte trekken heel wat Vlamingen op wintersportvakantie. Vaak doen ze dat met de eigen wagen, maar de groep wintersporters die liever naar zijn bestemming vliegt of spoort, om daarna een auto te huren voor de laatste kilometers naar het skigebied, zit in stijgende lijn. Dat bevestigt ook autoverhuurder Sunny Cars aan onze redactie: "Wie met de eigen auto vertrekt, moet vaak investeren in winterbanden die in veel wintersportgebieden verplicht zijn. In Oostenrijk en Zwitserland heb je bovendien een tolvignet nodig, terwijl de wintersporters met bestemming Frankrijk rekening moeten houden met péage. Om over de files en het gevaarlijke verkeer in de tunnels nog maar te zwijgen".

Fly & drive

Twee makkelijk bereikbare en vaak goedkope vliegbestemmingen voor een fly & drive reis zijn München, op zo'n twee uur rijden van de meeste skigebieden in Oostenrijk, en Genève, de ideale uitvalsbasis voor heel wat Franse en Zwitserse wintersportbestemmingen. 

Brussels Airlines vliegt verder ook op Turijn, Toulouse, Lyon en Milaan wat ideaal is voor een doorreis naar de skiklassiekers. Wie originelere skipistes wil opzoeken, kan vliegen naar Vilnius, Riga, Krakow, Malaga (Sierra Nevada skizone), Zagreb (Medvenica Ski Resort, …) of Oslo (Oslo Winterpark Tryvann, …). Skimateriaal wordt door Brussels Airlines gratis meegevlogen, behalve in de check&go reisklasse.

Train & drive

Wie liever met de trein reist, kan deze winter de Franse Alpen bereiken met de Thalys. Vanuit Brussel of Antwerpen vertrek je 's morgens om al in de namiddag aan te komen in Bourg-Saint-Maurice, Moûtiers of een andere skibestemming. Liefhebbers van de Oostenrijkse sneeuw kunnen vanaf 18 december tot 19 maart vanuit België met Treski de Oostenrijkse bergen in. Deze nachttrein met opstapplaatsen in Brussel en Antwerpen rijdt elke vrijdag heen en elke zaterdag terug. Ter plaatse kun je de laatste kilometers naar je gekozen skigebied makkelijk afleggen met de huurwagen. 

Meer info via www.sunnycars.be, www.brusselsairlines.be, www.thalys.be en www.treski.be

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord