Terug naar overzicht

Workation tussen de varkens

Na ICI in the trees lanceerden de twee Belgische ondernemers Tim Goes en Toon Haverhals dit najaar ICI at the stables. Op het terrein van varkenskwekerij Magerotte in Nassogne vind je zes charmante cabins. Het exterieur is gebaseerd op de varkensstallen van de kwekerij, het interieur strak en modern. En uitermate geschikt om te co-worken. Dat ontdekten wij eind november tijdens een gezellige én productieve workation van twee dagen.  

De zes cabins staan verspreid over een terrein van zestien hectare. Wanneer wij op een dinsdagmiddag arriveren, maken we eerst uitgebreid kennis met de buren. De huisjes liggen vlak naast de varkensweides van de kwekerij en dat zorgt voor heel wat entertainment. Geknor, gerollebol in de modder én hier en daar een amoureuze uitspatting: collega Nona en ik beleven tijdens onze tweedaagse heel wat plezier aan de biggen naast ons huisje. 

Laat ons meteen beginnen met het enige nadeel aan de cabins: er is geen wifi. Dat is jammer als je er wilt co-worken, maar wel net ideaal als je wilt onthaasten of aan een digital detox wilt doen. Gelukkig voor ons is er wel 4G en kunnen we mijn gsm gebruiken als mobiele hotspot. Dus steken we de kachel aan, installeren we ons aan de tafel en gaan we aan de slag. 

De cabins zijn binnenin niet alleen prachtig ingericht, maar dankzij de grote raampartijen valt er ook enorm veel licht binnen en kun je genieten van de prachtige uitzichten. Magerotte ligt aan de rand van een vallei, en het uitzicht op de bossen is er werkelijk adembenemend. Nona en ik moeten elk nog een artikel afwerken, enkele andere nalezen en onze mails beantwoorden. Aangezien het op het terrein oorverdovend stil is, krijgen we op enkele uren tijd bergen werk verzet. Wanneer we nood hebben aan een pauze, maken we een wandelingetje over het terrein. Wie langer wilt pauzeren, kan in de omgeving van Nassogne ook tal van grotere tochten doen. 

Na een wijntje op het terras en een diner in het nabijgelegen Rochefort installeren we ons ‘s avonds aan de kachel voor een gezelschapsspel - Regenwormen, serieuze aanrader - en kruipen we op tijd in ons bed.  

Om 8u30 loopt mijn wekker af. Ik neem een snelle douche en wandel vervolgens naar het parkeerterrein van Ici at the stables. Hier vind ik in een grote houten kist een ontbijtpakket voor twee. Pistoletjes, kaas, ham, confituur, vers sinaasappelsap … De ideale start voor dag twee van onze workation, quoi? Opnieuw gaan we geconcentreerd aan de slag en wanneer we die middag net voor de files uitbarsten in onze auto stappen, hebben we een zeer productieve tweedaagse achter de rug. À la prochaine!

Meer info op stay-ici.be

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord