Zo drinken mensen van over de hele wereld hun koffie!

Scroll naar beneden

Ben jij een echte liefhebber van koffie? Dan vind je het waarschijnlijk belangrijk dat je altijd goede koffie kunt drinken en hecht je waarde aan het juiste apparaat. Op z’n tijd ontkalken nespresso is daarom een goed idee. Zo drinken mensen van over de hele wereld hun koffie.

  • @Pexels - Malidate Van

Italië

Italië, één van de populairste vakantielanden van veel mensen, kent een sterke koffiecultuur. Echte Italiaanse koffie is bijvoorbeeld de welbekende en ontzettend sterke espresso, die Italianen haast als een shotje drinken. Bonen voor espresso worden doorgaans iets langer geroosterd dan Espresso. Wees een echte Italiaan en doop in de ochtend je broodje in de koffie voor het ultieme Italiaanse ontbijt.

Turkije

Ook in Turkije is koffie een geliefd drankje. De traditionele Turkse koffie wordt wat korter gebrand dan de koffie die wij kennen en nog een stukje fijner gemalen. De koffie wordt niet gefilterd, maar gekookt in een zogenoemde Cezve. Koffie en eenzelfde hoeveelheid suiker wordt samen met wat water in een pannetje gedaan en aan de kook gebracht tot het schuimt. Turkse koffie is niet alleen lekker, maar de vele koffiehuizen die Turkije rijk is vervullen ook een belangrijke maatschappelijke functie.

Afrika

De oorsprong van koffie ligt in Afrika en meer specifiek nog in Ethiopië, waar de legende gaat dat de Ethiopische herder Kaldi koffie ontdekte nadat hij had gezien hoe energiek zijn geiten waren na het eten van de koffieboon. Bijna de helft van alle landen waar koffie geteeld wordt, ligt in Afrika. 62% van de Afrikaanse opbrengst komt uit Ethiopië of Oeganda. De Afrikaanse koffiebonen kennen vaak een fruitige of bloemige smaak. Loop een willekeurige speciaalzaak binnen voor koffie en thee en je vindt zakken met bonen uit verschillende Afrikaanse landen. Een echte aanrader om hier meerdere van te proberen en te kijken wat jouw favoriet is.

De VS

Ook in de VS is men dol op een bakje koffie. Je kent misschien de bekende Americano, wat eigenlijk gewoon een espresso is, aangelengd met water (Italianen halen hier hun neus voor op). Amerika kent een sterke cultuur van coffee on the go, het is niet voor niks dat Starbucks hier een enorm imperium op heeft kunnen bouwen. Van afspraak naar afspraak rennen met een coffee to go in je handen (vaak verrijkt met allemaal suikerstropen en slagroom) is natuurlijk iets typisch Amerikaans, maar in eigen land zien we dit ook steeds meer.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord