Zo maak jij van je stedentrip een onvergetelijke belevenis

Scroll naar beneden

De ideale stedentrip is voor iedereen anders. De een wil dat alles tot in de puntjes geregeld is. Vervoer, accommodaties, eten en excursies. Heerlijk als je nergens aan hoeft te denken. Een ander gaat gewoon op de bonnefooi en zoekt het ter plekke allemaal wel uit. Maar misschien wil je wel een aantal belangrijke zaken van te voren regelen, maar zelf bepalen wat. Dan kun je thuis al het vervoer en je verblijf uitzoeken en boeken. Daarnaast kun je bijvoorbeeld alvast een tafel reserveren bij het restaurant waar je zulke goede verhalen over hebt gehoord, of kaartjes te reserveren voor een voetbalwedstrijd in San Siro of Camp Nou. Dan voorkom je teleurstelling omdat er geen plek is of de kaarten uitverkocht zijn. Als je de stad die je wilt gaan zien hebt uitgekozen, is het een goed idee om een paar zaken af te vinken voor vertrek. Bijvoorbeeld online alvast speciale plekjes selecteren die je absoluut wilt bezoeken. Vergeet ze dan ook niet te fotograferen zodat je er een mooi fotoboek of foto op canvas van kunt laten maken bij thuiskomt. Want onvergetelijke herinneringen aan een stedentrip zijn vaak net zo leuk als de stedentrip zelf.

Check de Coronamaatregelen


Hoewel steeds meer steden weer opengaan voor toeristen, blijft het belangrijk om goed voorbereid te zijn op lokale Coronamaatregelen. Raadpleeg op de website Rijksoverheid.nl hoe het zit met de stad waar je naartoe gaat. Zorg dat je een recente negatieve Coronatest kunt laten zien. Ook als je al gevaccineerd bent is die nog verplicht. Het is slim om voldoende mondkapje in je tas te doen. 

Weet waar je heengaat


Een onbekende stad op eigen houtje ontdekken is natuurlijk heel leuk, maar om te voorkomen dat je bijzondere dingen mist is het verstandig om je een beetje in te lezen. Wat ook heel goed werkt is ervaringen van mensen die je voorgingen te lezen. Vaak geven die tips die niet in stedengidsen staan. Dat gezegd hebbende, een goede stedengids is wel makkelijk om bij te hebben als je daar rondslentert. Travel light


Heel belangrijk voor een stedentrip: neem zo weinig mogelijk mee! De kans is groot dat je flinke afstanden loopt of met het openbaar vervoer reist. Dan is een zware koffer alleen maar onhandig en vermoeiend. Kleed je ook niet te dik aan want je krijgt het vanzelf warm door al die lichaamsbeweging. Pak wel comfortabele kleding in zoals T-shirts, sneakers, jeans en voor de zekerheid een trui. Neem ook een buideltje of klein rugtasje mee voor je portemonnee, paspoort, reisgids, waterflesje en telefoon. Kijk vlak voordat je vertrekt naar de weersverwachtingen en besluit dan psd wat je nog extra mee moet nemen. Denk aan regenponcho, paraplu, sjaal of jas.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord