Zonnige winterpret op skivakantie in Serfaus-Fiss-Ladis

Scroll naar beneden
Serfaus-Fiss-Ladis

Het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis is de droombestemming voor wie graag gaat skiën onder een stralend zonnetje. Met maar liefst 214 kilometer aan pistes voor beginners en gevorderden, en ruim 2.000 zonuren per jaar, zit je hier gegarandeerd goed.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis ligt ongeveer 1.200 meter boven de zeespiegel, boven het Tiroolse Inntal. In de winterperiodes ben je dus verzekerd van sneeuw tot in het voorjaar. Zeker 80 procent van de pisten kan op korte tijd besneeuwd worden. Het skiseizoen loopt er van begin december tot ongeveer midden april, maar zelfs dan ligt er nog steeds sneeuw. Het gebied beschikt over 67 liften en een ondergrondse metro om je overal heen te brengen. De drie dorpen die het gebied omsluiten hebben elk een eigen karakter en verschillende troeven. 

  • Serfaus

    Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner
  • Fiss

    Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner
  • Ladis

    Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner

Serfaus

Het dorpje ligt op 1.427 meter hoogte en vormt mee het zonneterras van het Oberes Gericht. Dit deel van het Inntal loopt van Landen tot de Reschenpas en is een prachtig natuurgebied. Al tientallen jaren staat het wintertoerisme centraal in Serfaus. Het is een van de bekendste toeristische regio’s in Tirol, naast grote namen als Ischgl, Sölden en St. Anton am Arlberg. In Serfaus rijdt trouwens de kleinste en hoogstgelegen metro op luchtkussens. Wie er komt, mag gratis meerijden. Zo geniet je met volle teugen van de autoluwe zone in het centrum van het dorp.

  • Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Daniel Zangerl

Fiss

Ook Fiss ligt op het zonneterras van het Oberes Gericht, op 1.436 meter hoogte. Doordat het op een vlakke, zuidelijke helling ligt, heb je er bijna de hele dag zon. Het idyllische dorpje ontwikkelde zich tot een aantrekkelijke bestemming voor sportievelingen, zowel in de winter als in de zomer. Elke vier jaar kan je hier een van de oudste Tiroolse gebruiken meemaken, namelijk het ‘Blochziehen’, dat in februari 2020 zal plaatsvinden. Het festival van kleuren en maskers symboliseert de strijd met de kracht van de natuur in de verschillende seizoenen en het effect daarvan op het leven van de boeren in de Tiroolse alpen. Het is een schouwspel dat je niet mag missen.

  • Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Daniel Zangerl

Ladis

Dit dorp ligt lager dan de andere twee, op een hoogte van 1.192 meter. In het centrum kan je enkele opvallende gebouwen in romaanse stijl bewonderen. De fundamenten ervan dateren uit de romaanse tijd en dat zie je meteen aan de rondbogen, toegangspoorten en portieken. Bezoek er in de zomer zeker eens de gerestaureerde ruïne van de burcht Laudeck uit de 13de eeuw.

  • Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner

Skiën met de kinderen

Een skivakantie is perfect te doen met het hele gezin, met kinderen én met grootouders. Zelfs voor wie niet skiet, valt er genoeg te beleven. Je kan er rustige wandelingen maken met schitterende uitzichten over de bergtoppen en sneeuwtapijten. En ook aan gezinsactiviteiten is er geen gebrek. Wat dacht je bijvoorbeeld van een onvergetelijke deltavlucht met de ‘Fiss Flieger’? Terwijl je aan tachtig kilometer per uur door de lucht raast, geniet je op vijftig meter hoogte van het magnifieke uitzicht over de bergen. Wie last heeft van hoogtevrees, kiest beter voor de zipline van ‘Serfauser Sauser’. Over een totale afstand van twee kilometer suis je door het Tiroolse landschap. Of wat dacht je van een ritje op de rodelbaan? Tot slot kan je met de hele familie ook deelnemen aan de ‘Pistenbully Tour’ waarbij je naast de chauffeur mag meerijden in een echte sneeuwruimer.

In het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis vind je een ruim aanbod aan kindvriendelijke hotels en voorzieningen. Ook de skischolen zijn er van hoog niveau en op maat van alle leeftijden. Terwijl jij de pistes onveilig maakt, amuseren de kinderen zich in één van de ‘Kinderländer’. Dat zijn delen van de pistes die speciaal gereserveerd zijn voor kinderen. Daar leren zo’n 250 pedagogisch geschoolde skileraren en –leraressen de kinderen spelenderwijs skiën onder deskundige begeleiding in hun eigen taal. De twee skischolen zijn bekroond met 5 sneeuwkristallen in ‘Gold & Silber’ en met de ‘Quality Award’ van de Tiroolse vereniging voor skileraren. In Serfaus kan je terecht in de ‘Kinderschneealm’ of het ‘Murmlipark’. In Fiss-Ladis zet je ze met een gerust hart af in ‘Bertas Kinderland’. De kinderen leren er niet alleen skiën, maar spelen er met hun vriendjes in de buiten- of indoor speeltuin, op de carrousel, de racepiste of het avonturenparcours. Er zijn ook drie kinderrestaurants exclusief voor de kinderen van de skischool. Geen gedoe met lunchpakketjes dus, lekker makkelijk.

  • Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Daniel Zangerl

Van romantisch ontbijten tot veggie in de bergen

De bergdorpjes van Serfaus, Fiss en Ladis zijn echte culinaire pareltjes in de Oostenrijkse alpen. Je kan er genieten van een romantisch ontbijt met schuimwijn op de bergtop of met het hele gezin aanschuiven voor een klassiek Tirools gerecht. De restaurants serveren er voor ieder wat wils, ook vegetarische lekkernijen. Bovendien vind je naast de piste zonnige panoramaterrassen met ligstoelen en zachte schapenvellen, ideaal om even uit te rusten van de inspanningen.

Een originele variant op de après-ski

Heb je er geen behoefte aan om na een dagje op de piste een bar in te duiken? Dan zit je goed in Serfaus, Fiss en Ladis. Daar eindig je de sportieve dag tijdens het hoogseizoen met een spectaculaire avondshow. Laat je meevoeren in een onwijs spektakel met acrobaten, stunts, musicalklassiekers en indrukwekkende dansshows. Voor al dat geweldige vermaak kan je terecht bij de ‘Adventure Night’ in Serfaus, de ‘Nightflow’ in Fiss en ‘Magic Ladis’ in Ladis.

  • Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Daniel Zangerl

Voetjes onder de tafel of je eigen potje?

Aan accommodatie geen gebrek in en rond het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis. Kies je liever voor de luxe van je voeten onder de tafel te schuiven en verder niks te moeten doen, dan zijn er heel wat hotels die je graag verwennen. Zit je liever met je eigen gezin gezellig aan tafel, boek dan een van de vele appartementen en kook lekker je eigen potje. Voor elke budget en elke stijl biedt het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis een perfecte overnachting.

Heb jij je skivakantie nog niet geboekt? Aarzel niet en trek met de hele familie naar het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis voor een wintervakantie boordevol zon, plezier en uiteraard skipret.

Copyright headerfoto: Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Daniel Zangerl

 

 

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord