Terug naar overzicht

24 uur in Lier

  • © Visit Lier

Lier is de verborgen parel van de provincie Antwerpen. Vanuit het historisch centrum kan je gemakkelijk gaan wandelen of fietsen in de omliggende natuur. Lees hier hoe je 24 fantastische uren kan doorbrengen in “Lierke Plezierke”.

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

Mammoet spotten

Het stadsmuseum van Lier, gelegen achter de grote markt, vertelt de verhalen van bekende en minder bekende Lierenaars. Het erfgoed en de geschiedenis van de stad wordt hier tentoongesteld over drie zalen. Je komt er ook te weten waarom “Lierke Plezierke” de bijnaam van de stad is en haar inwoners "Schapenkoppen" worden genoemd. Een van de opmerkelijkste stukken in het museum is ongetwijfeld de mammoet. In het jaar 1860 werd in de stad een bijna volledig skelet van het dier gevonden. Een replica van deze reus is nu in het museum te bewonderen. Meer info via: www.stadsmuseumlier.be.

Hip lunchen

Voor een snelle, lekkere en gezellige lunch tussendoor, stop je best bij het hippe Bar Muza. De uitgebreide kaart maakt het je wel moeilijk om te kiezen, maar foute keuzes bestaan hier niet. De homemade limonades en ice-teas zijn echte aanraders! Tijdens het weekend kan je er in de voormiddag ook genieten van een heerlijk ontbijtbuffet. Dat dit alles plaatsvindt in het prachtige gebouw met een uniek interieur overgoten door daglicht, is mooi meegenomen. Meer info via: www.bar-muza.be.

  • © Visit Lier

Bootje varen

Tussen begin april en eind oktober kan je in Lier iedere zaterdag, zondag en feestdag een tochtje op de Kleine Nete maken. Tot 1974 vingen de Moedige Bootvissers hier ’s nachts paling. Ze lieten zich meevoeren met de stroming en haalden hun net iedere vijf minuten op aan de hand van een draaiwiel. Het ‘palingdraaien’ is een unieke methode afkomstig uit Lier. Nadat het vissen verboden werd, besloten de palingdraaiers om hun boten voor toeristische uitstapjes te gebruiken. Vandaag duurt een rondvaart 44 minuten en passeert het de interessantste plaatsen van de stad. Onderweg vertelt een gids je toffe weetjes over Lier. Meer info en reserveringen via: www.bootjevareninlier.be.

  • © Visit Lier

Proeftoer

Visit Lier heeft een wandeling uitgestippeld waarmee je kennis maakt met de streekproducten. Je wandelt door het centrum van de stad en stopt bij negen lokale handelszaken waar je een typische lekkernij kan proeven. Onder andere de schapenkoppenpralines en een Liers Vlaaike staan op het menu. Het centrum van Lier is trouwens prachtig om door te wandelen. Op de driehoekvormige grote markt vallen het stadhuis en het belfort meteen op. Het belfort dat dateert uit 1369 staat samen met het nóg oudere begijnhof van de stad op de Unesco-Werelderfgoedlijst. Het begijnhof telt elf straten, en 162 schattige huisjes waar weduwen en ongehuwde vrouwen er een rustig en religieus leven leidden. En ook de verrassende Zimmertoren met zijn mysterieuze Jubelklok zijn de moeite waard om eens voorbij te wandelen. Meer info via: www.visitlier.be.

Bijzonder barbecueën

’s Avonds kan je rustig tafelen bij De Comeet. “This place runs on love, laughter & really good wine”, zo omschrijven ze zichzelf het beste. Het is er heel gezellig ingericht en in de zomer is het terras dé place to be. Het sappige vlees wordt er gebakken op een Big Green Egg barbecue dat gebaseerd is op een oude Aziatische oven. De menukaart bestaat verder uit wereldtapas, salades en tajines waardoor er ook voor vegetariërs keuze genoeg is. Meer info via: www.decomeet.be.

Historisch Slapen

Na een drukke maar fantastische dag in Lier kan je de rust terugvinden in Hotel Hof van Aragon. Het hotel ligt in het centrum van de stad net naast het Netekanaal dat de stad door midden kruist. Het Hof van Aragon is een samenvloeiing van zes kleinere historische panden, één daarvan was het 16e-eeuwse meisjesweeshuis. Het is er daardoor een wirwar van gangen en trappen die de gebouwen en kamers met elkaar verbindt. Alle twintig kamers zien er anders uit en hebben hun eigen unieke karakter en luxe. Meer info via: www.hva.be.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord