Terug naar overzicht

5 boetiekhotels in eigen land waar je voor altijd zou willen blijven (wij toch!)

  • Edgar Guesthouse @ Gent

Boetiekhotels zijn nét dat tikje luxueuzer, eigenzinnig en hebben meestal een intieme sfeer. Wij zetten onze vijf favorieten in eigen land op een rij. 

  • Sien Vanneste
    TekstSien Vanneste

Edgar Guesthouse @ Gent

Eline Goossens en Steven Gosseye bouwden een uitgeleefd pand om tot een gezellige guesthouse met zes kamers vlakbij de Sint-Jacobskerk. Steven is zelf meubelontwerper en maakte dan ook de meeste meubels zelf. Het duo is niet aan hun proefstuk toe. Zo opende ze 'Edgar kaasbar' vier jaar geleden (Eline is kaasmeester). Toen het aangrenzende pand te koop stond, zagen ze hun kans om uit te breiden. Het pand is volledig gerenoveerd en straalt hedendaagse luxe uit in combinatie met warme kleuren. Op de bovenste verdieping heb je trouwens een geweldig zicht op de torens van Gent. Een persoonlijke aanpak staat centraal, waarbij er heel wat insider tips worden gedeeld. Leuk weetje: in de badkamers vind je verzorgingsproducten terug van Ray het Gentse merk van apothekeres Hilde Nys. Vree wijs!

Vanaf €115 voor één nacht, meer informatie op edgarguesthouse.be.

 

Hotel Monarc @ Oostende

Hier slaap je in een volledig gerenoveerd herenhuis dat dateert van voor 1898. Hotel Monarc telt 21 kamers, die stijlvol werden ingericht. De bedden zijn queensize, zodat je in alle ruimte naar dromenland kunt afzakken. Je kunt hier ook enorm lekker ontbijten én een drankje nuttigen aan de bar. 

Vanaf €120 per nacht, meer informatie op hotelmonarc.com.

 

The Dominican @ Brussel

Gelegen in een klooster met een rijke geschiedenis vinden we boetiekhotel The Dominican. Het klooster werd opgericht in 1456, verschillende keren afgebroken en telkens opnieuw opgebouwd, maar in 1816 dan toch voor de laatste keer gesloopt. Vervolgens nam de Franse schilder Jacques-Louis David er zijn intrek. De originele gevel bleef intact en werd geïntegreerd in het ontwerp van het hotel. Zijn laatste grote meesterwerk werd ter plekke geschilderd. Deze geschiedenis vind je ook terug in de verschillende kamers en suites, die stijlvol en luxueus werden ingericht. Wil je nog meer tot rust komen? Dan staan de fitness en wellnessfaciliteiten van het hotel voor jou ter beschikking.

Vanaf €209 voor één nacht, meer informatie op thedominican.be.

 

Boutique Hotel Sablon @ Brugge

Dit hotel is het oudste én misschien ook wel het meest trendy hotel in Brugge. Eigenaar Cristophe Vanswieten verwelkomt je alsof je zijn privé-gast bent. Ook hier overnacht je in een historisch kader. Elke kamer heeft bovendien zijn eigen karakter, maar luxe, comfort en een warme sfeer staan sowieso centraal.  Het ontbijt bestaat uit regionale producten. Voor een lekkere lunch of diner word je met veel plezier doorverwezen naar een van de vele restaurants die Brugge rijk is.

Vanaf €85,50 per nacht voor één persoon en €104,50 voor twee personen, meer informatie op hotelsablon.be.

 

Hotel Julien @ Antwerpen

Hotel Julien bevindt zich in twee panden uit de 16e eeuw in het centrum van Antwerpen. Ondanks de centrale ligging kun je hier volledig tot rust komen. Op de zachte bedden ligt op maat gemaakt Egyptisch linnengoed. In het hotel staan verschillende designerstukken en hangen foto's uit de Antwerpse gallerie Gallery 51. Leuk weetje: zie je een prachtig meubelstuk of het kunstwerk van je dromen in het hotel? Dan kun je bij een van de medewerkers polsen of het te koop is, want dat is vaak het geval. 

Vanaf €179 per nacht, meer informatie op hotel-julien.com.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord