Terug naar overzicht

5 Verre Europese Bestemmingen die Je Met de Trein Kunt Bereiken vanuit België

Geschreven met branded content van kortingscode.be

Terwijl we vaak denken aan vliegen voor verre reizen, biedt het uitgebreide Europese treinnetwerk ook de mogelijkheid om op een ontspannen manier en met een prachtig uitzicht te reizen naar bestemmingen die iets verder van België liggen. Hier zijn 5 verre Europese bestemmingen die je verrassend genoeg met de trein kunt bereiken.

  • © Pexels - Philipp Deus

    © Pexels - Philipp Deus

Wenen, Oostenrijk

Stap aan boord van de trein en reis naar de majestueuze stad Wenen. Deze elegante hoofdstad staat bekend om zijn keizerlijke paleizen, klassieke muziek en levendige cultuur. Bezoek de opera, bewonder de prachtige architectuur en geniet van de Weense koffiecultuur. Een lange treinreis wordt beloond met een onvergetelijke ervaring.

Zürich, Zwitserland

Reis diep de Zwitserse Alpen in en bereik de financiële hub van Zürich. Deze stad biedt een harmonieuze mix van historische charme en moderne innovatie. Verken het pittoreske oude stadscentrum, geniet van heerlijke Zwitserse chocolade en maak een ontspannende wandeling langs het prachtige Zürichmeer.

Rome, Italië

Neem de trein richting het zuiden en kom aan in de eeuwige stad Rome. Vol geschiedenis en architecturale pracht, biedt Rome iconische bezienswaardigheden zoals het Colosseum, het Pantheon en de Sixtijnse Kapel. Proef de heerlijke Italiaanse keuken en geniet van de levendige sfeer op de pleinen en in de smalle straatjes.

Stockholm, Zweden

Reis naar het noorden en ontdek de schoonheid van Stockholm, de hoofdstad van Zweden. Met zijn verspreide eilandarchipel, moderne designscène en bruisende cultuur, is Stockholm een unieke bestemming. Verken de oude binnenstad Gamla Stan, bezoek het Vasa Museum en geniet van de ontspannen Scandinavische levensstijl.

Lissabon, Portugal

Voor een zonnige bestemming neem je de trein naar Lissabon, gelegen aan de westkust van Portugal. Deze stad betovert bezoekers met zijn kleurrijke tegels, schilderachtige straatjes en adembenemende uitzichten over de Atlantische Oceaan. Proef de heerlijke pastéis de nata en verken de levendige wijken van Lissabon.

Hoewel deze bestemmingen wat verder weg liggen, bewijst het Europese treinnetwerk dat reizen per spoor een comfortabele en boeiende manier is om nieuwe plaatsen te ontdekken. Voor meer informatie over treinreizen naar deze bestemmingen en andere interessante plekken, kun je terecht op deze website.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord