Terug naar overzicht

5x Bratislava

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Bratislava is een goed idee! We selecteerden alvast vijf leuke adresjes in de stad!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

ROSET HOTEL

In een van de mooiste art nouveau gebouwen van de stad, ligt het luxueuze Roset Hotel. Dat de kamers ruim zijn is een understatement want ze zijn allemaal tussen 50 tot 210 m² groot. Drie van deze 27 appartementen bestaan zelfs uit twee verdiepingen. Als dat nog niet genoeg is, beschikt het hotel ook over een fitness en spa centrum. In hun Tulip café en restaurant kan je de hele dag genieten van de fijne gastronomie en gezellige sfeer. Vanaf €125 per nacht. Meer info via: www.rosethotel.sk.

NEDBALKA GALLERY

Voor een uitgebreide collectie Slowaakse moderne kunst moet je in Nedbalka Gallery zijn. Verspreid over de vier verdiepingen staan ongeveer 160 kunstwerken, vooral schilderijen en beeldhouwwerken uit de 19e en 20e eeuw. Maar met een collectie van meer dan 1000 werken, verandert het aanbod regelmatig. Nedbalka Gallery, in het centrum van de stad, wordt door zijn architectuur ook wel het “Slowaaks Guggenheim” genoemd naar het gelijknamige New Yorkse museum. Zowel de collectie als het gebouw zijn dus zeker een bezoek waard. Meer info via: www.nedbalka.sk.

STARÁ TRŽNICA

Sinds 2013 kreeg Stará tržnica, of oude markthal in het Slowaaks, een tweed leven. Het gebouw is al meer dan honderd jaar oud en diende ooit als studio voor de Slowaakse nationale televisie. Nu is het een hippe overdekte marktplaats waar doorheen de week culturele, gastronomische en creatieve evenementen doorgaan. Iedere zaterdag is er een markt met voornamelijk groenten en fruit van kleine lokale boeren en ondernemers. Één keer per maand organiseren ze rond de markthal een foodtruck festival volgens het “zero waste”-principe. Meer info via: www.staratrznica.sk.

UFO TOWER RESTAURANT

Van overal in de stad zie je de UFO Tower er met kop en schouders bovenuit steken. Het schotelvormige plateau is gebouwd op 95m hoogte, bovenop een brug. Sinds 2005 kan je in deze UFO fantastisch eten. De verfijnde keuken is gebaseerd op Mediterrane en Aziatische specialiteiten. Neem ook de tijd om de internationale drankenkaart te bekijken, van lokale biertjes tot Japanse Whisky en tientallen uitzonderlijke cocktails. En dat allemaal met een panoramische uitzicht over de hele stad en zijn omgeving. Meer info via: www.u-f-o.sk.

BRATISLAVA CASTLE

Je kan niet naar Bratislava zonder zijn bekendste monument te bezoeken, Bratislava Castle. Het kasteel ligt op een heuvel, ten westen van de centrum, en is daardoor van bijna overal in de stad te bezichtigen. Uit bronnen van de 10e eeuw blijkt dat er toen al een vestiging moet zijn geweest. Sinds de Slowaakse onafhankelijkheid, in 1939, is het kasteel eigendom van de overheid en heeft zowel het parlement als het nationaal museum hier zijn thuisbasis. Zo is er in een van de vier hoektorens een collectie kroonjuwelen uit de 13e eeuw te vinden. Meer info via: www.visitbratislava.com.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord