Terug naar overzicht

5x Rangoon

Rangoon, of Yangon, is de grootste stad van Myanmar en was tot 2005 zelfs de hoofdstad van het land. Het is centraal gelegen en telt meer dan vijf miljoen inwoners. Sinds kort is het land, en daardoor dus ook de stad, ontzettend populair bij toeristen. We selecteerden alvast vijf leuke adresjes in de stad.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Hotel The Strand

Dit luxueus vijfsterrenhotel is er eentje met naam en faam. Begin 20e eeuw werd de statige Victoriaanse gevel van het hotel door de Sarkies-broers opgetrokken. Na de Birmaanse onafhankelijk werd het echter aan haar lot overgelaten. Pas in de jaren 90 kreeg The Strand Hotel haar vergane glorie terug om dan na een renovatie in 2016 opnieuw de macht als een van de meest verfijnde luxehotels in Azië over te nemen. Een toonvoorbeeld van de Birmaanse gastvrijheid, waarbij een blijvende Brits-koloniale touch tastbaar is. De 32 suites zijn - zonder in te boeten aan luxe - stuk voor stuk licht ingericht. Meteen in het oog springend is de typische gladgeboende teakhouten vloer. Je mag het hotel zien als een urban resort: je kan er een verfrissende plons in het zwembad nemen, genieten van een high tea en tot rust komen in de wellness. Bovendien verblijf je in downtown Yangon, met de belangrijkste bezienswaardigheden op wandelafstand. Vanaf € 289 per nacht. Meer info via www.hotelthestrand.com.

Street food in Old Town

Iedere straat van de historische koloniale stadskern heeft zo zijn eigen street food-standjes met Birmaanse specialiteiten. Myanmar is dan ook het kruispunt tussen India en Indochina, wat zorgt voor een rijke clash aan smaken en geuren. Doorheen de stad vind je onder meer mierzoete melkthee, mohinga (het nationale noedelsoepgerecht) en allerhande curries. Het lekkerste eten wordt in 19th Street, recht in Chinatown, geserveerd. Aan de verschillende barbecuestadjes kies je uit talloze vers bereide satés. Je maakt je grillgerecht dan compleet met rijst, theesalade en een Birmaans biertje.

Shwedagon Paya

Deze 98 meter hoge pagode is het hoogtepunt van Rangoon en bij uitbreiding het Gouden Land, Myanmar. In de ogen van vele Birmaanse boeddhisten is Shwedagon Paya een van de meest heilige plekken van hun land. Naar eigen zeggen zit er 50.000 kilo bladgoud, 80.000 edelstenen en 3.150 gouden bellen in verwerkt! Voor goed geluk - en karma - was je maar beter het boeddhabeeld aan de corner van jouw geboortedag. Kom bij voorkeur bij zonsopgang of bij het vallen van de nacht, wanneer de gouden kleuren op het mooist zijn.

Yangon Circle Line

Ook steden kunnen avontuurlijk uit de hoek komen! Met deze treinreis word je in drie uur tijd doorheen de verschillende townships van Rangoon geloodst. Maak er kennis met de lokale pendelende bevolking, vaak marktkramers die volgestouwd de marktjes verspreid over de stad intrekken. Op zoek naar echte off the beaten plekjes? Stap dan af in een van de 38 stations. Kaartjes koop je op de perrons en kosten hooguit 200 kyat, nog geen 12 eurocent.

Delta van de Irrawaddy

Je hoeft enkel maar de Yangonrivier over te steken of je begeeft je al in een andere wereld. In de vruchtbare rijstkom van Myanmar is de Irrawaddydelta hier heer en meester. Ontelbare landbouwersdorpjes en rijstvelden vormen een aaneengesloten mozaïek waarlangs nauwe paadjes lopen. Vanuit Rangoon ervaar je met een simpele overzet naar het Indisch vissersdorpje Dala meteen het authentieke reilen en zeilen van een deltadorpje. Op zoek naar iets uitdagender? Samen met Uncharted Horizons kan je een mountainbiketocht doorheen de townships en langs de akkers van de delta maken. Volgens ons een must voor wie op zoek is naar dat extra vleugje couleur locale. Meer info via www.uncharted-horizons-myanmar.com.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord