Terug naar overzicht

5x Salt Lake City

Salt Lake City is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Utah en staat gekend als 'de stad van de mormonen'. Ondanks haar conservatieve aard, groeide de stad de laatste decennia uit tot een van de meest progressieve steden van de VS.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

1. Hotel: Kimpton Hotel Monaco

Een opvallende rebel in hartje Salt Lake City: zo profileert het Kimpton Monaco zich als een unieke logeerplek in de stad. Een kleurrijke lobby, kamers vol grandeur en een gerenommeerd restaurant zorgen voor het nodige karakter, terwijl talloze elementen verwijzen naar het verleden van het gebouw, dat eerder onder meer dienstdeed als bank. Laat je niet misleiden door het ietwat eigenzinnige interieur: dit hotel stelt alles in het werk om jou een ontspannen verblijf aan te bieden. Of dat nu is door een in-room massage, een work-out in de gym of een drankje in de schitterende bar The Vault (daar is dat bankverleden weer): dat bepaal je zelf. Dankzij de ligging in downtown Salt Lake City, bevind je je ook op wandelafstand van tal van restaurants, winkels, bars en bezienswaardigheden.

Vanaf € 218 per nacht, via www.monaco-saltlakecity.com.

2. Eten: White Horse

Ben je op zoek naar een moderne 'American Brasserie', dan zit je goed bij White Horse. Dit restaurant annex bar serveert eenvoudige gerechten met een verfrissende toets voor elke honger: van kleine snacks tot food sharing-gerechten tot oesters, broodjes en vleesgerechten. Dé eyecatcher is de toog, met meer dan dertig ciders en tal van andere dranken een waar pronkstuk. whitehorseslc.com

3. Shoppen: City Creek Center 

City Creek Center is dé plek die shopaholics moeten onthouden, want hier vind je zo'n 110 winkels en restaurants. Onder meer Nordstrom, Macy's, Michael Kors, Rolex, Anthropologie en The Cheesecake Factory hebben een filiaal in dit moderne winkelcentrum, dat bovendien uitpakt met een uitschuifbaar glazen dak, watervallen en een rustgevend beekje. De moderne open bouwstijl, afgewerkt met glaspartijen, zorgt ervoor dat je in een rustgevende omgeving op zoek kan gaan naar jouw volgende stuk designer clothing. shopcitycreekcenter.com

 

4. Cultuur: Temple Square

Salt Lake City is de stad van de mormonen, en Temple Square is het hart van de mormonenkerk. Hier vind je de allereerste tempel van het geloof, die majestueus boven de omliggende gebouwen uittorent. Op Temple Square vind je nog verschillende historische gebouwen die een bezoekje waard zijn. Ook wie niet veel voelt voor het mormoonse geloof, zal zich een bezoekje aan Temple Square niet beklagen: de knappe architectuur en de gebouwen in wit monzoniet zijn een ware streling voor het oog. 

5. Natuur: Great Salt Lake

Net buiten de stad vind je het Great Salt Lake, het grootste zoutwatermeer op het westelijk halfrond en een van de belangrijkste landschapskenmerken van de staat Utah. Het meer is vooral populair voor wie nood heeft aan ontspanning: tijdens de zomermaanden is Antelope Island State Park geliefd bij zonnekloppers en wandelaars. Ook bij zeilers en wildlife spotters is het meer een populair toevluchtsoord. Zelfs een verfrissende duik in het meer is een optie, wat tijdens de hete Utah-zomers geen overbodige luxe is. Tip: bezoek het meer bij zonsondergang. Door het hoge zoutgehalte lijkt het Great Salt Lake wel als een spiegel, wat prachtige kleurrijke foto's oplevert.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord