Adembenemend Argentinië

Scroll naar beneden
Riksja Travel

Argentinië is waarschijnlijk het meest toegankelijke land van Zuid-Amerika en daarom misschien ook zo populair bij toeristen. Of misschien gewoon omdat het zoveel te bieden heeft. Vamos!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

Niet zo heel veel landen kunnen het zeggen, maar Argentinië heeft het allemaal: een bruisende en hippe hoofdstad, gletsjers en bergen in het zuiden, een lange kustlijn, woestijn in het binnenland en regenwoud met impressionante watervallen in het noorden! Daarbovenop staat het land bekend om zijn verrukkelijke asados, of barbecues, en heerlijke wijnen. Je kan er trouwens veilig reizen en de wegen liggen er relatief goed bij.

Voor heel het land gelden vanaf april tot half mei en vanaf oktober tot half december als de beste reisperiodes. Dan zijn er geen extreme temperaturen en dan is het ook de rustigste periode. Wil je voornamelijk Patagonië en Vuurland in het zuiden bezoeken dan zijn december tot april de meest geschikte maanden. Hang je vast aan onze zomermaanden, dan kies je best het noorden van Argentinië als bestemming.

Al deze hoogtepunten zijn perfect combineerbaar in een twintig daagse rondreis door het land. Na een lange vlucht kan je terug op adem komen in Buenos Aires, een levendige stad die afgewisseld wordt door grote pleinen en kleurrijke buurten. Je trekt verder naar Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld. Op een boottocht door het Beagle kanaal kan je hier zeeleeuwen, pinguïns en honderden vogels spotten. Een ijstrekking op de bekende gletsjer Perito Moreno, kan natuurlijk niet ontbreken op jouw reis. Je laat het koude zuiden achter en vliegt naar Salta in het noorden van Argentinië. De gaucho’s, Argentijnse cowboys, die er wonen, nemen je graag mee op een tochtje in de uitgestrekte vlakte. Het einde van de reis is een afsluiter van formaat: de indrukwekkende Iguazuwatervallen op de grens met Brazilië.

Voor meer info, tips en uitgewerkte rondreizen kan je terecht bij Riksja travel.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord