Terug naar overzicht

Alternatieve toers tonen je offbeat London

In een wereldstad als Londen valt altijd iets nieuws te ontdekken. Wie de Big Ben intussen al genoeg gezien heeft en graag een keertje een andere kant van Londen wil zien, vindt zeker zijn gading in één van deze alternatieve tochten.

  • Elien Haentjens
    Tekst & foto'sElien Haentjens

Terwijl East London lange tijd bestond uit industriële pakhuizen, heeft de buurt de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Je vindt er massa’s originele winkeltjes en restaurants en de creativiteit spat er dankzij het werk van de straatkunstenaars zelfs letterlijk van de muren. Voor wie deze democratische, esthetisch vaak rijke kunstvorm wil ontdekken, zijn de tochten van Street Art London een aanrader. De gespecialiseerde gidsen nemen je mee op sleeptouw door East London en laten je kennismaken met het werk van meer dan veertig kunstenaars uit de hele wereld. Onder hen wereldsterren als Banksy en Space Invader, maar er is ook werk van onze eigenste ROA. Bovendien verdwijnen de werken met de regelmaat van de klok, waardoor de tocht nooit hetzelfde is. Wie het zelf ook voelt kriebelen, kan dankzij Alternative London (www.alternativeldn.co.uk) een wandeling combineren met een workshop graffiti.

Daarnaast geniet East London intussen wereldfaam met Brick Lane, de straat die maar liefst een vijftigtal Indiase restaurants huisvest. Tijdens de East End Food Tour (www.eatinglondontours.co.uk) staat onder meer een stop in één van die Indiase restaurants op de planning. Daarnaast proef je tijdens de 3,5 uur lange tocht op marktjes, in bakkerijen en restaurants van een zevental andere lekkernijen, die via hun smaken meteen het verhaal van de migratie in de Britse hoofdstad doen. Naast lekker eten kan je in Londen natuurlijk terecht voor een verfrissend biertje in een pub. Wie het aangename aan het leerrijke wil koppelen, kan bij Insider London (www.insider-london.co.uk) terecht voor een tocht langs de historisch meest belangrijke pubs. Daarnaast leer je tijdens de tocht het verschil tussen de verschillende soorten café's en krijg je het verhaal van bier tijdens de Tweede Wereldoorlog te horen. En vooral: je krijgt eindelijk een antwoord op de vraag waarom Britten zoveel drinken. 

Wie liever in de voetsporen treedt van bekende figuren, kan terecht bij de Jack The Ripper-tocht (www.thejacktherippertour.com). De toer neemt je mee in de voetsporen van Jack The Ripper die rond 1888 verschillende prostituees gruwelijk verminkte en vermoordde in de buurt van Whitechapel. Dankzij het gebruik van speciaal ontworpen draagbare projectoren komen de personages meer dan ooit tot leven en katapulteert de tocht je in één klap terug naar het einde van de negentiende eeuw. Iets minder angstaanjagend gaat het eraan toe bij de Doctor Who-tocht (www.visitlondon.com) die je meeneemt naar de meest tot de verbeelding sprekende locaties uit de gelijknamige sciencefictionserie. Daarnaast kom je te weten hoe de afleveringen werden ingeblikt en krijg je allerlei leuke weetjes over Doctor Who te horen. Wie dat wil, kan zich verkleden als één van de personages uit de serie. Een foto op één van de locaties levert dan gegarandeerd een bijzondere souvenir op. 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord