Beddentips voor wie een kamer aanbiedt via Airbnb

Scroll naar beneden

Geschreven met input van Allnatura.be

Ongeacht of je nu een B&B hebt of eens sporadisch een kamer verhuurt via Airbnb: een proper bed is een must. Niet alleen omdat Airbnb het eist, want natuurlijk leg je ook gewoon graag je gasten in de watten en laat je een goede uitstraling achter. Daarvoor is het wel belangrijk dat je het juiste textiel aanschaft. Kwalitatieve dekbedden kunnen niet ontbreken, maar denk ook alvast na over het onderhoud en de reiniging.

Het juiste textiel voor het gastenbed

Op elk matras hoort een matrashoes die extra hygiëne biedt. Een goed idee is een matrashoes op basis van molton. Zo'n matrashoes is vrijwel krimpvrij en absorbeert het transpiratievocht, zodat de topmatras hygiënisch blijft. Consumentenkwaliteit volstaat niet, dus geef de voorkeur aan stevig en duurzaam textiel met stevige garens. Welk materiaal dekbed past het beste bij mij? Dat is afhankelijk van verschillende zaken, want vrijwel alle materialen hebben eigen plus- en minpunten. In ieder geval heb je de keuze tussen natuurvezels en synthetische vezels.

Als je op zoek bent naar dekbedden van natuurvezels, kan je bijvoorbeeld kiezen voor donzen dekbedden of percalekatoenen dekbedden. Je kan deze natuurlijke dekbedden kopen bij allnatura, een leverancier van natuurlijke slaapproducten op basis van verschillende materialen. Voor elke prijsklasse hebben ze wel een oplossing, gaande van dekbedden met eiderdons voor de meest luxueuze hotels tot betaalbare katoenen dekbedden die een goede nachtrust garanderen.

Synthetische vezels zijn voordeliger dan natuurvezels. Als je met dons dekbed na dekbed wil uitrusten, ben je sowieso veel geld kwijt. Met synthetische vezels ben je goedkoper af. Bovendien kan het ook nog eens op een hoge temperatuur worden gewassen en is het een hygiënische keuze, hoewel velen het als broeierig ervaren.

Een boxspring met een topmatras

Het bed zal door zowel lichte als zware mensen worden gebruikt. Verder hangt het af van welk type bezoekers je aantrekt, maar het is niet ongewoon dat een vakantiebed al eens behoorlijk intensief wordt gebruikt. Daarom kies je bij voorkeur voor een boxspring van hotelkwaliteit. Hiermee voorkom je dat gasten door het bed zakken en op lange termijn ben je voordeliger af met een iets duurder bed dat lang meegaat. Daarop leg je vervolgens een binnenveringsmatras met een frame van bandstaal en een topmatras van 5 tot 7 centimeter. Het voordeel is dat je ondermatras langer meegaat en dat je enkel de topmatras moet schoonmaken.

Bedlinnen verversen en vervangen

Wanneer moet ik mijn dekbed vervangen? Veel is afhankelijk van de kwaliteit, maar vervang het in ieder geval als de vulkracht is afgenomen, er vieze gele vlekken op het dekbed zitten of als de donspluimpjes door het dekbed komen. De hoeslakens was en ververs je minstens na ieder bezoek, maar bij voorkeur vaker. Om je een idee te geven: volgens Misset Horeca ververst men bij de Van der Valk-hotels dagelijks de lakens en doet men dit bij Hilton Hotel om de drie dagen. Andere hotels geven aan dat het vooral afhankelijk is van het weer en welke dekbedden er worden gebruikt. Was in ieder geval op minstens 60 graden zodat de bacteriën, de ziektekiemen en de huisstofmijten sterven.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord