Breng de winter door in Malta!

Scroll naar beneden

Normaal gezien vind je de Kerstman in koudere oorden, waaronder Lapland. Al neemt de goedheilige man ook graag eens een vakantie naar warmere oorden. Dit jaar kan je hem en zijn elven tegenkomen in Malta’s hoofdstad, Valletta. Snakt jouw familie ook naar een zonovergoten wintervakantie, reis je de Kerstman toch gewoon achterna. Misschien kan je zelfs mee in zijn vliegende slee? We sommen graag even op wat er deze winterperiode zoal te beleven is op het eiland in de Middellandse Zee.

 • Grand Harbour

  Mike Nahlii - Pexels

1) Fairyland Malta

Niets zegt 'Kerstmis komt eraan' als op je billen glijden op een buitenijsbaan. En nu heeft Valletta – geïnspireerd door New York, Londen en Parijs – zijn eigen feestelijke ijsbaan opgesteld. De ijsbaan op Triton Square zal gegarandeerd een feestelijke kerstsfeer opwekken. Het is het belangrijkste element van de spectaculaire attractie Fairyland Malta die wordt gehouden van 3 december 2021 t.e.m. 2 januari 2022. Fairyland Malta belooft een spannend dagje uit voor het hele gezin. Kinderen zullen het geweldig vinden op de magische paardenmolen van de Kerstman en ze kunnen Valletta, Floriana en de Grand Harbour aanschouwen vanop het 32 ??meter hoge Rudolph’s Wheel. Ten krijgen ze de kans om de Kerstman te ontmoeten in zijn prachtige grot. Tijdens Fairyland Malta wordt Triton Square omgetoverd tot een prachtig kerstspektakel!

Meer info: fairylandmalta.com

 • Fairyland Malta

  Mark Zammit Cordina

2) Cirque du Soleil – FIERI

Malta wordt het eerst Europese land dat een nieuwe show van Cirque du Soleil zal tonen. FIERI belooft een reis door het culturele verleden van Malta te worden. De show wordt opgevoerd in acht verhalen – één voor ieder uiteinde op het Maltezer kruis. De show wil de geschiedenis van het land vieren en vormt een moderne kijk op de ziel van de Maltese archipel. Met acrobatiek en de visuele aantrekkingskracht die we van Cirque du Soleil gewoon zijn, wordt het een prachtige nieuwe creatie voor lokale fans en internationale gasten.

Meer info: www.cirquedusoleil.com/fieri

 • Poster voor Fieri

  Cirque du Soleil

3) Gastronomie

Maar liefst vijf restaurants beschikken over een Michelin-ster, drie restaurants bezitten een Bib Gourmand en drieëntwintig restaurants zijn bekroond met een Michelin Plate Award. Deze mooie lijst aan adressen toont dat de Maltese eilanden een bestemming zijn waar kwaliteit en gastronomie hand in hand gaan.

Meer info: www.visitmalta.com/en/food-and-drink-in-malta/

4) Wijnhuizen en wijngaarden

Of je nu een liefhebber bent van een volle rode, een frisse witte of een verrukkelijke rosé-wijn, op Malta kan je al jouw smaakpapillen laten prikkelen in de talloze wijnmakerijen! De rijke grond, lichte zeebries en 300 dagen zon zorgen er voor de perfecte omstandigheden om wijn te bereiden. De vele lokale wijnhuizen en wijngaarden nodigen je graag uit voor een bezoekje en nemen je graag mee op een smakelijke ontdekkingsreis.

Een overzicht vind je hier: www.visitmalta.com/en/category/wine-in-malta/

5) Geschiedenis

In de voormalige hoofdstad, Mdina, brengt de uiteenzetting ‘Knights of Malta’ een mooi en duidelijk overzicht aan iedereen die wenst bij te leren over de Orde van Sint-Jan. Oorspronkelijk gesticht als ridderlijke ziekenhuisorde tijdens de kruistochten, kwamen ze na hun verjaging uit Jeruzalem op Malta terecht en hebben ze een onuitwisbare indruk op het eiland achtergelaten. Dankzij de realistische scènes kun je de verhalen van de ridders op een interactieve manier beleven. Met een beetje geluk kan zelfs enkele leden van de Malteserorde in levenden lijve ontmoeten! 

Meer info: www.visitmalta.com/en/attraction/the-knights-of-malta/

6) Covidsituatie en inreisverplichtingen

Malta is een van de veiligste EU-bestemmingen waar meer dan 80% van de bevolking ingeënt is tegen het virus, met minder dan 25 nieuwe gevallen per dag.

Alle passagiers zijn verplicht om een ingevulde Public Health Declaration Form, Passenger Locator Form (PLF) en een geldig vaccinatiecertificaat kunnen voorleggen van een volledige vaccinatiekuur met door de EMA goedgekeurde vaccins (Comirnaty [Pfizer], Janssen [Johnson & Johnson], Spikevax [Moderna], Vaxzevria [AstraZeneca]). De vaccins moeten zijn goedgekeurd door de nationale regelgevende instantie van het toedienende land, met 14 dagen na de laatste dosis.

Voor de laatste informatie, bezoek je best de website van het Maltese Ministerie voor Gezondheid.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

 • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
 • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
 • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord