Dankzij deze tips ga je goedkoper op reis

Scroll naar beneden
  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Geschreven met input van Knack 

Yes, eindelijk kunnen (en mogen) we opnieuw op reis gaan. Door de Coronacrisis was reizen bijna onmogelijk en dus profiteert iedereen er van om opnieuw de wereld te ontdekken en een reis te boeken naar één van de vele toffe bestemmingen. Maar door de grote vraag is reizen jammer genoeg wat duurder geworden en dus geven wij alvast enkele tips waardoor je jouw favoriete reis aan de beste prijs kan boeken. 

Profiteer van de last minute aanbiedingen

Het klinkt cliché, maar een gouden tip om jouw vakantie aan een goedkopere prijs te boeken is door regelmatig de last minute aanbiedingen te checken. Veel reisorganisaties en websites bieden vaak de laatste plaatsen aan verminderde prijzen aan. Vaak kan je zo tot wel 40% goedkoper boeken als je een echte last minute korting te pakken hebt. Een nadeel van last minute vakanties is dat je jou moet kunnen vrijmaken in de nabije toekomst. 

Vergelijken is besparen

Wanneer je van plan bent om bijvoorbeeld online een vlucht te boeken, dan kan je best op voorhand eens de prijzen van de verschillende reisorganisaties en vliegtuigmaatschappijen met elkaar vergelijken. Verder is het ook zeker een goed idee om eens de aankomst- en vertrekdatum te veranderen of om de luchthaven van vertrek en aankomst te veranderen. Tegenwoordig zijn er verschillende websites die je kunnen helpen met het vergelijken van prijzen.

Gebruik een kortingscode

Mensen die regelmatig online shoppen zijn ongetwijfeld al vertrouwd met het gebruik van een kortingscode. Heel veel webshops geven hun klanten vaak een kortingscode waarmee je dan een extra korting krijgt op het totaalbedrag van jouw bestelling. Maar leuk om te weten is dat ook vliegtuigmaatschappijen met een kortingscode werken om zo bijvoorbeeld 10% korting te geven op de aankoop van vliegtickets. Let wel op want deze zijn altijd slechts tijdelijk geldig. 

Vermijd het hoogseizoen

Als je kan, vermijd dan het hoogseizoen. De maanden juli en augustus is in Europa het hoogseizoen tijdens de zomer. Tijdens de winterperiode zijn de maanden december en januari dan weer de maanden waarin het erg duur is om op reis te gaan. Wanneer je op reis gaat buiten deze twee periodes dan kan je al snel een pak goedkoper op reis gaan. 

Niet-toeristische bestemmingen

De reizen die het meeste geld kosten, zijn reizen naar één van de vele populaire bestemmingen. Denk maar aan Spanje, Frankrijk, Italië, … Als je echter op reis wil gaan en wat minder geld wil uitgeven, dan kan je kiezen voor een minder toeristische bestemming en dus automatisch ook een goedkopere bestemming. Voorbeelden zijn Tsjechië, Slowakije, Roemenië, Polen, Litouwen, … Niet alleen de vluchten maar ook de hotels zijn hier een pak goedkoper.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord