Terug naar overzicht

De 10 populairste Airbnb-adressen op Instagram

Verre reizen zijn voorlopig enkel mogelijk in ons hoofd, wat bij gebrek aan the real deal ook een heerlijk tijdverdrijf kan zijn. Airbnb helpt onze fantasie een handje. Het verhuurplatform lijstte de tien accommodaties op die in 2020 op het meeste Instagramlikes konden rekenen.

  • TekstNina Dillen
  • Foto'sAirbnb

10. ‘Drijvend huis’ (Joanópolis, Brazilië)

Op twee uur rijden van de Braziliaanse grootstad São Paolo kunnen waterliefhebbers hun hartje ophalen. ALTAR, een drijvend huisje op een vlot aan de voet van de Serra da Mantiquiera, biedt behalve slaapplek ook een uitstekende uitvalsbasis om te kajakken of paddlen. Privacy verzekerd in het huisje met drijvend terras, dat u zo’n 238 euro per nacht kost.

 

9. Idyllhaus (Californië, VS)

In dit schattige huisje in het midden van de natuur kijkt u vanuit een heerlijk warm bad pal de bossen in. Verwarm je aan het haardvuur in dit gezellige houten chaletje en kijk knus vanonder een deken naar de zonsopgang of -ondergang achter de plafondhoge glasramen. Prijzen vanaf 270 euro per nacht.

 

8. Window to the Duomo (Firenze, Italië)

Logeren in Firenze met het zicht op de kathedraal en de dom, dat kan in dit kleine appartementje in het hart van de stad. De moderne studio met artistieke twist heeft veel lichtinval en wordt opgefleurd met veel planten en mooie houten meubels. Prijzen vanaf 95 euro per nacht.

 

7. Dreamy A-Frame (Pond Eddy, New York)

Op twee uur buiten het stadscentrum van New York kan u rust vinden in dit dromerige huis middenin het bos. De modern ingerichte loft met woonkamer op de eerste verdieping geeft een magisch zicht op de besneeuwde bomen. Buiten op het terras kan een vuurtje gemaakt worden met houtblokken. Prijzen vanaf 328 euro per nacht, met plaats voor vier gasten.

 

6. 19th Century School House (New York, VS)

Dit oude schoolgebouw uit de 19e eeuw werd omgebouwd tot een royaal vakantiehuis met houten vloeren, een grote tuin, een zwembad met zout water en een derde slaapkamer in een afzonderlijk cottage huisje. Er is in totaal plek voor zes gasten, voor een prijskaartje vanaf 415 euro per nacht.

 

5. Casa Mama (Pioneertown, Californië)

Interieurmagazines zweren bij dit unieke huisje, neergepoot in woestijnachtig landschap, met een open haard en een buitendouche. Op twee uur rijden van Los Angeles komt u terecht in deze ecologisch verantwoorde lodge voor vier, waar het naar verluidt heerlijk sterrenkijken is ’s nachts. Prijzen vanaf 248 euro per nacht.

 

4. Tangleboom Cabin (Brookline, Vermont)

Dit optrekje gaat goed samen met dromen over hete zomerdagen, waarop u verkoeling kan zoeken in het slaapvertrek in open lucht, tussen de bloemen van een bloemenboerderij. Overdag kan een wandeltocht naar de waterval in de buurt voor nog meer verkoeling zorgen.

 

3. Lakeview Lodge (San Marcos La Laguna, Guatemala)

Deze logeerplek is het ultieme schoolvoorbeeld van ‘a room with a view’, met vanuit het bed een adembenemend uitzicht op het Atitlán-meer met vulkanen op de achtergrond. Ontbijten kan met vers geplukte bananen, avocado’s en mango’s die in de tuin groeien. Voor een nacht met twee telt u een bescheiden 70 euro neer.

 

2. The Best View of Quintay (Casablanca, Chili)

Nog meer in de categorie ‘adembenemende uitzichten vanuit de slaapkamer’ is deze logeerplek voor Playa de Quintay, een Airbnb in Casablanca, Chili. Kamerhoge ramen en golven die zachtjes tegen het huisje beuken, zorgen voor poëzie tijdens het verblijf. Voor twee personen betaalt u zo’n 146 euro per nacht.

 

1. Stone Cottage (Saint Victor de la Coste, Frankrijk)

Het kroonjuweel van alle Instagramwaardige droomverblijven situeert zich nog het dichtst bij huis. In dit zestiende eeuws kasteel in Frankrijk duikt u na het ontwaken in de royale slaapkamer meteen in het zwembad, met zicht op wijngaarden en een kleurrijk woud. Prijzen vanaf 200 euro per nacht.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord